Acasa Sport-AutoSport Liga Naţiunilor: România a învins Bosnia-Herţegovina, dar a retrogradat în Liga C

Liga Naţiunilor: România a învins Bosnia-Herţegovina, dar a retrogradat în Liga C

scris de Misu Andrei
74 Afisari

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Bosniei-Herţegovina cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, dar a retrogradat în Liga C.

Meciul a început în nota de dominare a tricolorilor. Bosniacii rezistă cu greu, în fața atacurilor formației României și strâng șase galbene în 18 minute.

Totuși, oaspeții ratează prima ocazie notabilă, cap Kovacevici.

Dar primul gol al partidei este înscris de echipa României, în minutul 38, atunci când, Dennis Man, punctează după o pasă primită de la Bancu. România conduce cu 1-0 și urcă pe locul 3 în grupă.

Pima repriză s-a terminat cu ocazia incredibilă irosită de Sorescu (45). România a intrat la cabine pe locul 3. Dar, speranțele României de a nu cădea în grupa a 3-a valorică s-au topit imediat după pauză pentru că Finlanda a marcat de două ori la Zenica, împotriva Muntenegrului, în minutele 47 și 53.

E prima dată în istorie când naționala termină în urma Finlandei și tot prima dată când termină pe ultimul loc în grupă.

Golurile din finalul partidei marcate de Pușcaș, o „dublă”, și de Rațiu, două dintre ele avându-l coautor pe Bancu, nu au mai contat în cursa de calificare, România păstrând în aceste condiții ultimul loc din grupă.

Pentru oaspeţi, care erau deja promovaţi în Liga A, a înscris Edin Dzeko (77).

România nu a mai marcat patru goluri într-un meci din noiembrie 2020, din amicalul cu Belarus (5-3), iar într-un meci oficial din iunie 2019, 4-0 cu Malta în deplasare, în preliminariile EURO 2020. Exceptând victoria de la ”masa verde” cu Norvegia (3-0), din noiembrie 2020, tricolorii nu mai câştigaseră un meci oficial la diferenţă de trei goluri din 12 octombrie 2019, 3-0 cu Feroe în deplasare (preliminariile EURO 2020).

ROMÂNIA – BOSNIA ȘI HERȚEGOVINA 4-1 (Man 38, Pușcaș 73, 86, Rațiu 79 / Dzeko 77)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult