Acasa Sport-AutoSport Liga Profesionistă de Fotbal îşi face televiziune

Liga Profesionistă de Fotbal îşi face televiziune

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că Adunarea Generală a LPF a stabilit ca pachetul numărul 9 de meciuri din Liga I să fie încredinţat TVR, iar pentru celelalte cinci pachete disponibile să se negocieze cedarea lor până la 15 iunie.

Dumitru Dragomir anunta ca LPF isi face televiziune

Dumitru Dragomir anunta ca LPF isi face televiziune

„Am decis ca pachetul 9 să fie încredinţat TVR, aşa cum este semnată convenţia cu Consiliul Concurenţei. Dacă până la 15 iunie primim o sumă considerată de Adunarea Generală şi conducerea ligii îndeajuns de benefică pentru cluburi, se va vinde într-un singur pachet tot ce a rămas. Din aceşti bani se va face o platformă, un post de televiziune, dacă se vând pe următorii trei ani toate pachetele, peste trei ani LPF va avea o platformă cu unul sau două posturi, care va transmite toate meciurile, dar şi alte programe. Dacă nu se vând, din februarie se face noua platformă”, a declarat Dragomir, într-o conferinţă de presă, informează Mediafax.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, la 19 aprilie, agenţiei Mediafax că Liga Profesionistă de Fotbal va încerca să obţină 100 de milioane de euro cu TVA inclus din drepturile TV rămase nevândute, urmând să reunească cele şase pachete cu meciuri într-unul singur. El a explicat că LPF va vinde pachetul cu drepturi TV cel mai probabil prin încredinţare directă.

Pe de altă parte, Televiziunea Română s-a arătat dispusă să ofere un milion de euro pe sezon competiţional pentru a achiziţiona de la Liga Profesionistă de Fotbal pachetul numărul 9 de meciuri din Liga I, au declarat pentru Mediafax, în 6 aprilie, surse din Televiziunea Publică.

La licitaţia din 4 aprilie, la care au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost adjudecate dintre cele nouă.

1 comentariu

marob 03-05-2011 - 14:59

E de ras Mitica. Spune numai prostii. Parca se roaga sa-i cumpere cineva drepturile altfel e terminat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult