Acasa Sport-AutoSport Livestrong a rămas fără fondator, Lance Armstrong a demisionat

Livestrong a rămas fără fondator, Lance Armstrong a demisionat

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Americanul Lance Armstrong a demisionat din consiliul de administraţie al fundaţiei sale de luptă împotriva cancerului „Livestrong”, fundaţie pe care o şi prezida până la renunţarea la acest rol, ca urmare a afacerii de dopaj în care este implicat.

Livestrong a rămas fără fondator, Lance Armstrong a demisionat

Armstrong a luat această decizie „pentru a exclude fundaţia din orice dispută care ar putea avea consecinţe negative asupra funcţionării sale din cauza controversei din jurul carierei sale de ciclist”, conform unei declaraţii a noului preşedinte Jeff Garvey,. Fostul ciclist a fondat Livestrong în urmă cu 15 ani şi nu va întrerupe total legăturile cu fundaţia, „dar vizibilitatea sa va fi redusă”.

Fundaţia, căreia familia Armstrong i-a donat 7 milioane de dolari şi care a ajutat la strângerea de fonduri în valoare de circa 500 milioane dolari din donaţii, revendică în ciuda ultimelor evenimente moştenirea lăsată de ciclistul american. Potrivit Agerpres, Jeff Garvey a afirmat că „Influenţa lui Lance Armstrong a fost determinantă pentru schimbarea modului în care lumea priveşte la persoanele care suferă de această boală”.

Armstrong a fost radiat pe viaţă din sportul de competiţie de către USADA, agenţia americană antidopaj, care a invalidat toate rezultatele sale începând din 1 august 1998, inclusiv cele şapte victorii din Turul Franţei (1999-2005). Decizia a fost confirmată şi de Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult