Acasa Sport-AutoSport Lucian Bute despre accidentare şi retragerea din box

Lucian Bute despre accidentare şi retragerea din box

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Pugilistul Lucian Bute, a dezmințit, miercuri seara, la Montreal, într-o conferință de presă, că s-ar fi gândit la retragerea din activitate după accidentarea suferită luna aceasta.

Lucian Bute despre accidentare şi retragerea din box (bucurestifm.ro)

Lucian Bute despre accidentare şi retragerea din box (bucurestifm.ro)

Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu argentinianul Roberto Bolonti, pe 6 decembrie, la Montreal, la categoria semigrea, însă meciul a fost amânat din cauza durerilor la spate acuzate de sportivul gălățean. ”Am auzit mai multe zvonuri în ultimele zile, dar pot să vă spun că nu mă voi retrage, iar Freddie Roach este în continuare antrenorul meu”, a precizat Bute în conferinţa de presă. ”Sunt dezamăgit, foarte trist”, din cauza anulării meciului cu Bolonti, a mai spus Bute, indicând că nu are nimic de ascuns: ”Am fost mereu un om cinstit și mă aflu aici pentru a răspunde întrebărilor”.

Legat de accidentarea sa, Bute a menționat faptul că trebuie să fie consultat de medici, să efectueze rezonanță magnetică pentru a ști mai multe. ”Nu sunt un doctor, dar știu că mă doare, a spus boxerul de 34 de ani. Nu pot să zic exact ce este, dacă sunt ligamente sau nu. Cum am mai spus, nu sunt medic. Resimt dureri, pot merge, pot intra în mașină, dar starea de sănătate nu îmi permite să boxez la sută la sută din capacitate”. Bute a precizat că pentru el și pentru antrenorul său era imperativ să urce în ring fără cea mai mică accidentare. ”E un ghinion. Făceam un sparring și eram în runda a opta când am simțit o durere, a relatat Bute accidentarea sa din data de 15 noiembrie. Am terminat cele 12 runde, dar când am ajuns la hotel mă simțeam rău. A doua zi dimineața abia am putu coborî din pat și am mers cu greutate”.

Lucian Bute a mai spus că are pentru prima oară în cariera sa probleme la spate și a luat antiinflamatorii, dar ”nu se pune problema să urce în ring accidentat”. Bute intenționează să facă o pauză pentru a se vindeca ”fizic și mental”, iar acest lucru poate ține ”o săptămână, o zi sau o lună”. Fostul campion mondial speră într-un an 2015 mai bun, după ce acesta a ”început rău și s-a încheiat rău”. La începutul lui 2014, Bute a fost învins de canadianul de origine haitiană Jean Pascal, la puncte.

Pugilistul român a menționat că experiența acestui cantonament în Filipine, alături de antrenorul Fredie Roach și de celebrul boxer filipinez Manny Pacquiao a fost una deosebită în pofida accidentării. Argentinianul Bolonti, care trebuia să boxeze pe 6 decembrie cu Bute, îl va înfrunta la data respectivă pe nimeni altul decât Jean Pascal, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult