Acasa Sport-AutoSport Lucian Bute schimbă categoria

Lucian Bute schimbă categoria

scris de Ziua Veche
3 afisari

Boxerul român Lucian Bute, campion mondial IBF la supermijlocie, intenţionează să treacă la categoria semigrea anul viitor, potrivit presei nord-americane, informează Agerpres. Bute, considerat de mulţi specialişti cel mai bun boxer de la supermijlocie, îşi va pune centura în joc în faţa americanului Jesse Brinkley, la Bell Centre din Montreal, pe 15 octombrie, arbitru de ring urmând să fie Sam Williams (SUA).


Conform presei, Bute se gândeşte să lase vacant titlul, pentru a-l întâlni în martie 2011 pe canadianul Jean Pascal, campion mondial WBC la semigrea, cel care l-a învins în iunie 2009 pe românul Adrian Diaconu.

Bute, 30 de ani, este neînvins în 26 de meciuri la profesionişti, 21 de victorii fiind obţinute prin KO. Pascal, care pe 28 octombrie va împlini 28 de ani, are în palmares 26 de victorii (16 înainte de limită) şi o singură înfrângere. Dacă Bute îl învinge pe Brinkley, există de asemenea posibilitatea ca el să-şi încrucişeze mănuşile cu australianul Danny Green, deţinătorul centurii IBO la categoria grea-uşoară. Meciul Bute – Green ar avea loc numai dacă australianul ar accepta să schimbe categoria.

Mass-media au vorbit şi despre şansele ca Bute să boxeze cu galezul Joe Calzaghe, fost campion la supermijlocie în versiunile WBC, IBF şi WBO, neînvins la profesionişti, în prezent retras din activitate.

Dacă va schimba categoria, Bute nu îl va mai întâlni pe câştigătorul turneului Super Six. Competiţia, la care participă şase dintre cei mai buni pugilişti de la categoria supermijlocie, se va încheia la începutul anului 2012. Unii comentatori maliţioşi cred că românul, schimbând categoria, se teme să-l întâlnească pe învingătorul de la Super Six.

0 comentariu

Viorica Ianc 02-09-2010 - 04:10

Si daca exista sansa tineretii ?

Sansa in justitiia romaneasca – de la inceput cazuta, se stie pe ce metereze !!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult