Acasa Sport-AutoSport Lucian Bute, sportivul anului în regiunea Quebec

Lucian Bute, sportivul anului în regiunea Quebec

scris de M.A.
2 afisari

Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, a fost desemnat personalitatea sportivă a anului 2011 în regiunea Quebec.

Lucian Bute

În cadrul unui sondaj realizat de Léger Marketing/Agence QMI, Lucian Bute, care deţine şi cetăţenie canadiană din acest an, a ocupat primul loc în acest clasament, cu 24% din voturi, relatează ”Le Journal de Montreal”. În ancheta realizată în rândul a 1.005 persoane, Bute, care şi-a apărat centura de campion de trei ori în 2011, a fost urmat de patinatoarea Joannie Rochette (16%), câştigătoarea din 2010, când a fost medaliată cu bronz la JO de la Vancouver, hocheistul Sidney Crosby (14%), jucătorul de fotbal american Anthony Calvillo (9%) şi luptătorul de arte marţiale Georges St-Pierre (7%), transmite Agerpers.

Subiecţii au ales personalitatea sportivă a anului dintr-o listă de 50 de sportivi propuşi, printre care s-au mai aflat hocheistul Carey Price, Alex Harvey (schi fond) şi tenismanul sârb Novak Djokovic (locul 6, cu 6%).

”Sunt foarte bucuros. Acest titlu dovedeşte că oamenii din Quebec mă urmăresc şi îmi apreciază munca. Faptul că sunt numit personalitatea anului îmi dă încredere şi credibilitate. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat”, a declarat Bute. ”Este foarte bine şi pentru box. Sunt tot mai mulţi tineri care se dedică boxului şi vreau să fiu un model pentru ei”, a mai spus Lucian Bute.

În 2011, Lucian Bute i-a învins pe irlandezul Brian Magee, pe 19 martie, la Centre Bell din Montreal, pe francezul Jean-Paul Mendy, la Bucureşti (Romexpo), şi pe jamaicanul Johnson, pe 5 noiembrie, la Colisée Pepsi din Québec.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult