Acasa rss 1asig Meci amical: Romȃnia – Argentina, scor 0-0 (video)

Meci amical: Romȃnia – Argentina, scor 0-0 (video)

scris de Z.V.
1 afisari

Naționalele de fotbal ale României și Argentinei au terminat la egalitate, 0-0, într-un meci amical de lux desfășurat miercuri seara pe Arena Națională din București.

Tricolorii au făcut un joc bun, mai ales în prima repriză, când au ratat câteva ocazii bune de gol, iar în repriza secundă au făcut un joc bun de apărare și au scos un rezultat onorabil în compania unei formații valoroase, una dintre candidate la cucerirea Cupei Mondiale din Brazilia.

Argentinienii au început mai bine meciul și, fără a forța, și-au creat primele ocazii de gol. Mai întâi, F. Fernandez a trimis cu capul peste poartă (5), iar apoi Tătărușanu l-a blocat in extremis pe Higuain (10).

Treptat, tricolorii au avut o posesie tot mai bună a mingii și au construit mai multe faze reușite. Pintilii a reluat cu capul peste poartă (18), în urma unui corner, după care Marica a irosit o bună ocazie, mingea trimisă cu capul de atacantul lui Getafe, la centrarea lui Raț, fiind respinsă de sub bară de Romero (21).

Selecționata ”Albiceleste” a trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 26, când Di Maria, după o combinație cu Messi, a scăpat balonul de sub control în poziție de finalizare. Aguero (30) a fost blocat în ultimă instanță de apărarea noastră, iar apoi Maxim a ratat o mare șansă de gol (33), reluând slab, din doar câțiva metri, la centrarea lui Mățel. Aguero a fost din nou periculos în min. 39, dar Tătărușanu a salvat golul la acțiunea atacantului sud-american. Tănase a avut ultima oportunitate a primei reprize, șutul său ocolind poarta (40).

Oaspeții au început în forță partea secundă și Gardoș a salvat un gol ca și făcut, după ce Pantilimon fusese depășit de colegul său de club Aguero (48). Argentina a avut inițiativa în continuare, iar Palacio a avut o oportunitate în min. 70, când a primit o minge în marginea careului de șase metri, dar a reluat alături de poartă din poziție incomodă. Di Maria (79) a reluat greșit și balonul s-a dus peste poartă, la o nouă fază de atac a sud-americanilor. Pantilimon a salvat un gol ca și făcut în min. 86, la reluarea lui Lavezzi. Apoi a fost rândul lui Basanta să creeze pericol, dar lovitura sa de cap a trimis balonul alături (88).

Acesta ar putea fi ultimul meci al lui Victor Pițurcă pe banca echipei naționale, având în vedere că Răzvan Burleanu, noul președinte al Federației Române de Fotbal, și-a exprimat intenția de a numi alt selecționer.

Romȃnia și Argentina se ȋntȃlnesc ȋntr-un meci amical miercuri, 5 martie, de la ora 21, pe stadionul Național Arena.

Meci amical: Romȃnia vs Argentina

Toate biletele pentru meciul amical Romȃnia – Argentina s-au epuizat, fanii așteptȃnd cu nerǎbdare confruntarea favoriților cu jucǎtorul Barcelonei, Lionel Messi. Victor Piţurcă a rămas în funcţie, deşi nu a calificat România la CM 2014, ȋnsǎ acesta e posibil să fie ultimul meci al acestuia ca selecţioner, pentru că după alegerile de la FRF noul preşedinte va dori să o ia de la zero.

România va juca primul meci oficial abia pe 7 septembrie 2014, în deplasare cu Grecia, în preliminariile CE 2016. Până atunci va mai fi un joc pe 4 iunie cu Algeria, o echipă care este calificată la turneul final din vară.  Astfel, România – Argentina va fi evenimentul anului pentru gazde şi un simplu meci de pregătire pentru oaspeţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult