Acasa Sport-AutoSport Meciurile de la EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori

Meciurile de la EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori

scris de Misu Andrei
85 afisari

Partidele de la Bucureşti din cadrul EURO 2020 se pot desfăşura cu prezenţa a maximum 13.000 de spectatori în tribune, adică 25% din capacitatea Arenei Naţionale, a anunțat Ministerul Sportului. Ministrul Eduard Novak a declarat la Digi24 că este o veste foarte bună, o decizie normală și că regulile de acces au fost stabilite și sunt sigure.

„E o veste foarte bună. E un mic câștig în fața pandemiei acest semnal, prin faptul că ne-am asumat acest lucru. Am investit foarte mulți bani în acest proiect. E cel mai mare eveniment sportiv organizat în România și mă bucur că Bucureștiul se alătură Budapestei, Moscovei, Danemarcei, care au confirmat deja să-și asume aceste procente”, a spus ministrul Sportului.

Eduard Novak a precizat și cum se va face accesul în tribune, după o schemă stabilită cu stabilită de specialiștii de la UEFA.

Fiecare spectator trebuie să prezinte un certificat care atestă că s-a vindecat de Covid, că s-a vaccinat. Fiecare bilet va conține data, ora la care trebuie să fie prezent pe stadion, ca să evităm aglomerația la intrare. Cealaltă variantă, când nu are niciun test, va fi testat la fața locului.

Schema e foarte sigură, foarte bună și deja se află specialiști UEFA aici până la desfășurarea meciurilor, ca să se poată antrena cât mai bine staff-ul din România.

Vor fi patru filtre prin care vor intra spectatorii.

E o decizie normală. Japonia organizează Jocurile Olimpice cu spectatori japonezi, cu mai mult de 10-20.000. Și noi putem să ne asumăm și ne-am asumat aceasta, putem organiza patru meciuri cu 13.000 de spectatori”, a adăugat ministrul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS