Acasa Sport-AutoSport Mihai Neşu este în stare gravă-Exclus să mai joace fotbal

Mihai Neşu este în stare gravă-Exclus să mai joace fotbal

scris de Ștefan Constantinescu
6 afisari

Medicul FC Utrecht, Simon Goedegebuure, a declarat că „situaţia e încă foarte grava” în cazul fundaşului Mihai Neşu, operat după ce şi-a fracturat o vertebră cervicală, şi că intervenţia chirurgicală „nu a evidenţiat existenţa unei paraplegii complete sau incomplete”.

Mihai Nesu este in stare grava

Situaţia e încă foarte gravă şi este imposibil de estimat care vor fi consecinţele. Operaţia nu a evidenţiat existenţa unei paraplegii complete sau incomplete. Pentru a putea vedea exact, era nevoie să expui maduvă, iar acest lucru ar fi mărit riscul infecţiei, iar chirurgii nu au dorit să rişte„, a spus Simon Goedegebuure, citat de cotidianul De Telegraaf.
Cotidianul De Telegraaf menţionează că nu este clar cum va decurge recuperarea lui Neşu, dar că „revenirea sa într-un sport de contact ca fotbalul este exclusă.”
Potrivit sursei citate, directorul tehnic al FC Utrecht, Foeke Booy, care a declarat, miercuri, că starea fundaşului român Mihai Neşu este stabilă, acesta fiind conştient şi putând vorbi, a mai spus şi că speră ca românul să înceapă mai târziu „să-şi simtă corpul„.
Site-ul goal.com anunţă că responsabilii clubului FC Utrecht doresc să-i transmită un mesaj de susţinere jucătorului român cu ocazia ultimului meci din acest sezon, cu AZ Alkmaar. „Cei de la club au mers la Ambasada României pentru a cere cel mai mare steag pe care îl au la dispoziţie. De asemenea, vor exista tricouri cu chipul jucatorului şi eşarfe„.
Mihai Neşu a fost supus, marţi, unei intervenţii chirurgicale de cinci ore, în care i-a fost refacută o vertebră fracturată din zona cervicală. Medicii au afirmat că operaţia lui Neşu s-a încheiat cu succes, dar nu pot preciza deocamdată cum va evolua starea de sănătate a jucătorului.
Mihai Neşu s-a accidentat la coloană în urma unei ciocniri cu coechipierul său Alje Schut, fiind transportat de urgenţă la spital, unde i s-a descoperit o vertebră cervicala fracturată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult