Acasa Sport-AutoSport Miracolul învierii din morţi a fotbalistului Fabrice Muamba

Miracolul învierii din morţi a fotbalistului Fabrice Muamba

scris de Șt. C
1 afisari

Fabrice Muamba, fotbalistul lui Bolton, ”a fost efectiv mort timp de 78 de minute” din momentul în care inima a încetat să-i bată, a declarat doctorul Jonathan Tobin.

Fabrice Muamba s-a prabusit pe gazon (lep.co.uk)

Miracolul învierii din morţi a fotbalistului Fabrice Muamba (foto: lep.co.uk)

”Au trecut 48 de minute între momentul în care s-a prăbuşit pe teren şi cel în care a ajuns la spital, apoi alte 30 de minute acolo. Fără ca inima să-i bată sau să respire. În acel moment, el era efectiv mort”, a adăugat dr. Tobin, potrivit agentiilor de presa. ”Ne-a fost teamă de ce e mai rău şi nu ne gândeam că ar putea să recupereze aşa. Este incredibil”, a spus medicul, precizând că Muamba a fost supus la 15 şocuri electrice pentru a fi reanimat.
Un alt cardiolog, Andrew Deaner, care asista la meciul dintre Tottenham şi Bolton de sâmbătă, din sferturile Cupei Angliei, în calitate de spectator, a calificat supravieţuirea lui Muamba drept ”un miracol”. ”Dacă există o circumstanţă în care se poate vorbi de miracol, aceasta este. Recuperarea sa a fost remarcabilă până în prezent”, a declarat medicul, care a coborât în teren pentru a le acorda sprijin celor din serviciul medical.
”La două ore după ce şi-a recăpătat cunoştinţa la spital, i-am murmurat la ureche: ‘Cum te numeşti?’, iar el mi-a răspuns; ‘Fabrice Muamba’. Şi am adăugat: ‘Mi s-a spus că eşti un fotbalist foarte bun’, iar el a răspuns: ‘Încerc’. În acel moment mi-au dat lacrimile”, povesteşte medicul.
”Nu vrem să spunem mai mult, însă în acest moment, aşa cum stau lucrurile, viaţa lui nu mai este în pericol acum”, a mai spus dr. Deaner, adăugând că ”este prea devreme să se ştie” dacă tânărul jucător de origine congoleză va mai putea juca fotbal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult