Acasa Sport-AutoSport Mircea Lucescu, propunere de la”Gigi Becali al Elveției”!

Mircea Lucescu, propunere de la”Gigi Becali al Elveției”!

scris de Misu Andrei
129 Afisari

Mircea Lucescu e la mare căutare în aceste zile. Antrenorul de 74 de ani a fost ofertat de Santos acum câteva zile, iar acum presa elvețiană scrie că e aproape s-o preia pe FC Sion. Conform jurnaliștilor din Țara Cantoanelor, cei 12 ani petrecuți de Lucescu la Șahtior reprezintă o garanție a succesului. FC Sion are două titluri și 13 cupe cucerite în Elveția, dar momentan este abia pe poziția a șaptea în campionat. Patronul lui FC Sion este controversatul Christian Constantin, un arhitect elvețian în vârstă de 62 de ani. Constantin a preluat-o pe Sion în 2003, salvând-o de la faliment. De atunci, s-a remarcat prin excentricitățile sale.

Mircea Luceascu

Patronul lui FC Sion a schimbat 45 de antrenori în 16 ani!

De-a lungul domniei sale, Christian Constantin a devenit faimos pentru desele schimbări de antrenori. În 16 ani, Constantin a angajat nu mai puțin de 45 de antrenori, un număr care i-ar face ”invidioși” până și pe finanțatorii din Liga 1. În 2018, patronul de la Sion a fost amendat cu 87 de mii de euro și a primit o suspendare de 14 luni, după ce în septembrie 2017 l-a lovit pe Rolf Fringer, un fost antrenor care vorbea pentru o televiziune din Elveția.

În sezonul 2011/2012, Sion a fost exclusă din Europa League, deși câștigase cupa națională și se calificase pentru competițiile continentale. Motivul? Echipa patronată de Christian Constantin a folosit, într-un meci cu Celtic, mai mulți jucători care nu aveau drept de joc.

În 2008, Constantin a fost implicat într-un alt scandal. Atunci, Sion l-a înregimentat pe legendarul portar egiptean Essam El Hadary, care însă se afla încă sub contract cu Al Ahly.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult