Acasa Sport-AutoSport Mita in Snooker! John Higgins a fost suspedat din toate competitiile!

Mita in Snooker! John Higgins a fost suspedat din toate competitiile!

scris de Ziua Veche
3 afisari

Numarul unu mondial din snooker, scotianul John Higgins, a fost suspendat, duminica, fiind banuit ca a acceptat mita pentru a aranja rezultatele unor meciuri si nu va mai putea participa la niciun concurs organizat de Asociatia Mondiala Profesionista de Snooker (WPBSA), informeaza Mediafax.


 

Barry Hearn, presedintele comitetului director al WPBSA, a anuntat, la BBC, ca Higgins este suspendat cu efect imediat pe parcursul anchetei demarate in acest sens. El a adaugat ca Higgins ar putea primi o sanctiune „foarte mare” in cazul in care aceste acuzatii se adeveresc.

Aceasta decizie este urmare a publicarii de catre News of the World a unui material video in care Higgins si managerul sau accepta circa 300.000 de euro pentru a pierde partide la patru competitii prevazute in acest an. Acest material a fost filmat cu o camera ascunsa intr-un hotel din Kiev. Managerul lui Higgins, Pat Mooney, a renuntat si la functiile detinute in cadrul conducerii WPBSA.

Dezvaluirile din News of the World intervin in prima zi a finalei Campionatului Mondial, disputat la Sheffield. Higgins, in varsta de 34 de ani, a fost eliminat in turul doi de veteranul Steve Davis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult