Acasa Sport-AutoSport Modificări în calendarul WTA din 2024

Modificări în calendarul WTA din 2024

scris de C.S.
357 Afisari

După luni întregi de dezbateri și negocieri, WTA a anunțat acum calendarul pentru sezonul 2024, unul care se anunță a fi foarte încărcat, deși mai multe turnee au dispărut.

  • O singură jucătoare din Top 10 mondial poate participa la turneele de categorie „WTA 250”, astfel că multor competiții le este dificil să supraviețuiască și mai multe au dispărut din calendarul pentru 2024: Lyon, Ostrava, Varșovia și Cluj-Napoca.
  • Turneul de la Linz revine în calendarul WTA, va fi de categorie „500” și va fi singurul din 2024 care se va disputa pe hard indoor.
  • Între ultimele două Grand Slamuri ale anului își face loc și turneul de tenis feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.
  • În ultima perioadă s-a vorbit tot mai puțin despre cazul Shuai Peng (jucătoarea chineză care a dispărut pentru o vreme după ce a acuzat de agresiune sexuală un înalt oficial chinez), iar numărul turneelor WTA din Asia se va mări în 2024.
  • Vor exista perioade foarte încărcate din punct de vedere al programului, dar și săptămâni în care jucătoarele vor fi nevoite să participe la turnee ITF (de categorie inferioară).
  • Încă nu se știe când și unde va avea loc Turneul Campioanelor, dar WTA va încerca să evite dezastrul de la Cancun (condițiile nu au fost la nivelul așteptărilor).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult