Acasa Sport-AutoSport Mourinho: “În locul lui Guardiola, mi-ar fi ruşine!”

Mourinho: “În locul lui Guardiola, mi-ar fi ruşine!”

scris de Ștefan Constantinescu
9 afisari

Înfrângerea Realului la Barcelona nu i-a închis gura lui Jose Mourinho. El acuză arbitrajul care i-ar fi îngropat echipa şi se ia încă o dată de Guardiola.

Jose Mourinho acuză arbitrajul şi se ia de Guardiola

Jose Mourinho acuză arbitrajul şi se ia de Guardiola

– Jose, cum te simţi după această înfrângere?

– Sunt încă o dată foarte mirat. Barça are o echipă fantastică. Dezvoltă un joc extraordinar, cu jucători fantastici şi cu un antrenor fantastic. Atunci de ce au nevoie de ajutorul arbitrului de fiecare dată? Asta e întrebarea pe care o pun. De ce? Că întâlnesc Chelsea, Arsenal, Inter sau Real, de fiecare dată e aceeaşi poveste. Meciul ăsta era strâns, probabil urma să se termine 0 – 0, atunci de ce a trebuit ca arbitrul să ajute Barcelona? Pentru Unicef? Pentru că sunt simpatici? Nu ştiu, dar de fiecare dată e acelaşi lucru. Repet că sunt o echipă fantastică, şi prin asta nu vreau să le ştirbesc din merit. Dar îi aplaud şi pentru că au ştiut mereu să obţină ajutor permanent de la UEFA.

– Totuşi ai câştigat sezonul trecut cu Inter…

– Ar fost un miracol. În 10 ar fi fost un miracol. De fapt, misiune imposibilă. Şi aşa în 11 era greu, dar în 10 este imposibil. Repet că au o echipă fantastică, dar regulile ar trebui să fie aceleaşi pentru toată lumea. Indiferent cine e arbitrul, totdeauna rămânem în 10.

– Ascultându-te şi văzându-ţi supărarea, ai zice că nu îţi dai şanse să ajungi în finală.

– Nu, nu vom ajunge. Vom merge acolo, cu tot respectul faţă de joc, de fotbal şi faţă de adversară, dar vom merge acolo fără Pepe, fără Ramos, fără antrenor (eliminat miercuri, Mourinho va sta în tribune pe Nou Camp)…

– Tactic, ai schimbat jocul, faţă de finala Cupei.

– Tactica evolueză pe parcursul meciului. Voiam mai ales să păstrăm cele două linii de 4 în apărare, să rămânem strânşi şi în spate, pentru a ne frustra adversarul. Decisesem să-l bag pe Kaka pentru a da un plus de viteză pe contraatac, dar arbitrul a schimbat totul şi a trebuit din nou să jucăm la meci nul.

– Ce i-ai zis arbitrului de ţi-a dat roşu?

– Nimic, numai bravo pentru decizia lui. Dacă îi ziceam ce credeam în acel moment, probabil că mă elimina pe viaţă.

– Crezi că declaraţiile tale dinaintea meciului au influenţat arbitrul?

– Nu, arbitrul este influenţat de altceva. Dacă oamenii de la Barça sunt cinstiţi, atunci vor recunoaşte că ceva nu e în regulă. Dar cred că nu reprezintă nici o bucurie să câştigi aşa.

– Înainte de meci, Guardiola a declarat că ai câştigat Liga Campionilor în sala de presă, dar el va câştiga pe teren.

– Am câştigat de două ori Liga Campionilor, cu Porto şi cu Inter. Porto, care venea dintr-un campionat mai slab, mai puţin bogat şi Inter, care nu câştigase de 50 de ani. Am câştigat luptând. Îi urez lui Josep Guardiola să câştige şi el aşa într-o zi. Mie, în locul lui, mi-ar fi ruşine de felul în care a câştigat Liga Campionilor, cu ajutorul arbitrului. Şi mi-ar fi ruşine să o câştig pe Wembley după scandalul de pe Bernabeu. Îi doresc sincer să câştige într-o zi de o manieră corectă, pentru că e un antrenor foarte foarte bun.

Interviu realizat de Le Figaro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult