Acasa Sport-AutoSport Romania in apararea lui Mutu. “Briliantul” nu trebuie sa plateasca amenda. Afla aici de ce!

Romania in apararea lui Mutu. “Briliantul” nu trebuie sa plateasca amenda. Afla aici de ce!

scris de Ziua Veche
16 afisari

Cristian Jura, Secretar de Stat in cadrul  Consiliulului National pentru Combaterea Discriminării, contesta deciziile luate impotriva lui Mutu si ne-a declarat ca fotbalistul a fost discriminat si a avut o strategie neadecvata in acest caz.

 Mai mult, Cristian Jura este gata sa il sprijine si sa il reprezinte pe Adrian Mutu pentru a anula deciziile instantelor europene si pentru a nu mai fi obligat sa plateasca daune in valoare de 17 milioane de euro catre clubul Chelsea Londra.

 

In exclusivitate pentru ziuaveche.ro, Cristian Jura  Secretar de Stat in cadrul  Consiliulului National pentru Combaterea Discriminării, ne-a spus ca, “principalul motiv pentru care (Mutu-n.r.) a pierdut este faptul ca nu  a avut o strategie adecvata de aparare. Mutu a fost discriminat de catre clubul Chelsea. Modul in care a fost efectuat controlul antidoping a fost dicriminatoriu, rezilierea unilaterala a contractului de catre Chelsea a fost discriminatorie si facuta cu rea-credinta. Asadar, fundamentul deciziei FIFA si a TAS este gresit.  Mutu a fost permanent in defensiva, aparandu-se de acuzatiile Chelsea, el nu a contraatacata nicio clipa.,

Cred ca Mutu, echipa lui, ar trebuie sa se consulte in primul rand cu un jurist expert in probleme de discriminare pentru a putea ataca fundamentul gresit al deciziilor FIFA si TAS. Mutu nu a fost tratat de catre clubul Chelsea in conditii de egalitate cu ceilalti jucatori. De asemenea a fost incalcat grav dreptul la munca. Cu toate ca se gandeste sa faca apel la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, acest lucru nu va schimba in mod fundamental sentinta FIFA, TAS si a Tribunalului Elvetian. As putea sa ii ofer asistenta de specialitate lui Mutu, in conditiile in care decide sa schimbe strategia de abordare a acestui caz.”

Cronologia cazului Mutu

2004 Chelsea a reziliat contractul lui Mutu, dupa ce acesta a iesit pozitiv in urma unui test antidopping. La acea data, contractul cu Chelsea mai avea o valabilitate de 4 ani. Mutu a jucat ulterior in Italia, cu Juventus si din 2006 la Fiorentina.

2008Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, hotaraste, la 7 mai 2008, ca jucatorul trebuie sa plateasca clubului Chelsea despagubiri in valoare de 17 milioane de euro. Mutu depune un memoriu prin care a cerut TAS sa anuleze hotararea FIFA si sa stabileasca faptul ca nu trebuie platita nicio compensatie.

2009 – Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, la 31 iulie 2009, ca a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA.

14 septembrie 2009, internationalul roman Adrian Mutu a inaintat la Tribunalul Federal Elvetian, recursul la decizia TAS, cu ajutorul fratilor Victor si Ioan Becali. Avocatii lui Mutu sunt D’Avirro, Ducci şi Rodella.

21 octombrie 2009 – Tribunalul Federal al Elvetiei decide suspendarea temporara a deciziei TAS

iunie 2010 – Tribunalul din Elvetia a mentinut decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), potrivit careia internationalul Adrian Mutu trebuie sa plateasca despagubiri de peste 17 milioane de euro catre clubul de fotbal Chelsea in cazul cocaina, aceasta fiind cea mai mare amenda primita vreodata de un fotbalist, scrie presa internationala.

iunie 2010 – Impresarul lui Mutu, Victor Becali, a declarat ca „Asteptam ca sentinta sa ne fie notificata si apoi vom decide impreuna cu avocatii jucatorului ce trebuie sa facem. Foarte probabil va mai fi un proces la Curtea Europeana”.

Tribunalul Federal al Elvetiei a anuntat luni ca mentine decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care atacantul Adrian Mutu era obligat la plata unei daune in valoare de 17 milioane de euro catre clubul Chelsea Londra, informeaza site-ul fiorentina.it, citat de Mediafax.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, la 31 iulie 2009, ca a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotarat, la 7 mai 2008, ca jucatorul trebuie sa plateasca clubului Chelsea despagubiri in valoare de 17 milioane de euro.

In 14 septembrie 2009, internationalul roman Adrian Mutu a inaintat la Tribunalul Federal Elvetian, recursul la decizia TAS, cu ajutorul fratilor Victor si Ioan Becali. La 21 octombrie, Tribunalul Federal al Elvetiei decisese suspendarea temporara a deciziei TAS.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, ca Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie sa plateasca fostului sau club, Chelsea, despagubiri in valoare de 17.173.990 de euro, pentru incalcarea contractului, iar internationalul roman a cerut TAS sa anuleze hotararea FIFA si sa stabileasca faptul ca nu trebuie platita nicio compensatie.

Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping. Mutu a fost suspendat sapte luni de Federatia Engleza (FA) pentru consum de cocaina. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

0 comentariu

Rusu Plansu 28-08-2010 - 23:40

Polonia a cazut… Trăiască Polonia!

Polonia a Cazut… sub oamenii Moscovei!
Polonia coteşte spre îndulcirea cu Moscowa? Cât de convenabil a fost accidentul şi moartea fostului preşedinte polonez Kaczynsky pentru Moscowa, după cum se intoarce acum situaţia? Sincer, dacă nu ar fi fost accidentul aviatic, sigur ar fi meritat inventat un asemenea accident de către asasinii lui Putin pentru a netezi calea agentilor filo-ruşi spre putere şi continuarea planului Glassnost în Estul Europei.:))
Cine garantează că nu Putin l-a assasinat pe fostul preşedinte polonez pentru a deschide calea partizanilor săi spre putetre şi modificarea balanţei din zonă pentru a pregăti revenirea Rusiei ca cel mai puternic jucător din zonă, iar acum cu robinetul de gaz caspic, un jucatorul puternic in toată Europa. În toţi anii aştia agenţii sovietici din est s-au infiltrat spre vestul Europei odata cu cooptarea in UE. – mult mai simplu decat în scandalul de spionaj din America – infiltrare oficială – Toate tările „cedate” de Rusia în 89 au fost doar caii troieni oferiţi/bagaţi în UE. Polonia e doar un exemplu. Iar acum ruşii se întorc revigoraţi de petrol şi gaz. Gorbaciov nu era un sovietic prost ci un urs foarte iscusit şi veninos, ruşii sunt tari în spionaj. Acum rusul va musca iar? Vom rezista veninului?
1989 pentru cunoscatori:
http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=817.0
BINE CĂ VA FI BĂGAT LA ÎNCHISOARE, NU CA LA ŢĂRANii !
http://www.jurnal.md/ro/news/moartea-lui-kaczynski-noul-presedinte-al-poloniei-risca-inchisoarea-191872/

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult