Acasa Sport-AutoSport Mutu va fi executat silit de Chelsea

Mutu va fi executat silit de Chelsea

scris de Șt. C
2 afisari

Adrian Mutu trebuie să plătească suma de 17.173.990 euro clubului englez de fotbal Chelsea Londra, reprezentând despăgubiri pentru încălcarea contractului, după ce a fost găsit pozitiv la cocaină, a decis judecătorul Federico Moreno, de la tribunalul Districtului de Sud din Florida, unde Mutu deţine unele proprietăţi.

Adrian Mutu va fi executat silit de Chelsea

Avocaţii lui Mutu, printre care şi Cristian Sârbu, au pretins că despăgubirea este de natură penală şi contravine politicii publice. Dar, judecătorul Moreno a considerat că această cauză are legătură cu costurile neamortizate ale clubului englez, în urma încălcării contractului, şi astfel nu încalcă legile. Chelsea a cerut Tribunalului districtual din sudul statului Florida să confirme şi să pună în aplicare decizia în acest caz, transmite Agerpres.
Mutu, transferat în 2003 de la Parma la Chelsea, pentru 22,5 milioane lire sterline, semnând un contract pe cinci ani, cu un salariu anual de 2,35 milioane lire, plus o primă de instalare şi un bonus de 500.000 de euro pentru agentul său. În al doilea an de contract, Mutu a fost găsit pozitiv la cocaină. Chelsea i-a reziliat contractul, iar jucătorul a fost suspendat pe o perioadă de 7 luni.
În 2008, FIFA a decis ca Mutu să plătească suma de 17 milioane de euro lui Chelsea, iar apelurile înaintate de fotbalist la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne şi Tribunalul Suprem Federal al Elveţiei au fost respinse.  Mutu evoluează în prezent la formaţia Cesena, penultima clasată în prima ligă italiană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult