Acasa Sport-AutoSport Nataţie: David Popovici a scăpat de un adversar de calibru la JO

Nataţie: David Popovici a scăpat de un adversar de calibru la JO

scris de D.P.
163 Afisari

Înotătorul Caeleb Dressel nu va avea şansa de a-şi apăra titlul la 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a terminat pe locul trei în finala de la probele olimpice de înot ale SUA de la Indianapolis, Indiana.

Cu timpul de 47,53, Dressel a fost al treilea, după Chris Guiliano (47,38 – câştigătorul probei) şi Jack Alexy (locul 2, 47.47).

Dressel şi-a asigurat însă prezenţa la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice în ştafeta de 4×100 m liber şi mai are două probe individuale de disputat în această săptămână.

După triumful de la Tokyo (5 titluri), Dressel şi-a luat câteva luni de pauză, s-a retras de la Campionatele Mondiale de la Budapesta din 2022, iar apoi nu s-a calificat la cele de la Fukuoka din 2023.
Americanul în vârstă de 27 de ani mai poate spera să se califice individual la Paris la 50 m liber şi 100 m fluture, două probe la care este şi campion olimpic în exerciţiu.
 

La Tokyo, în 2021, Caeleb Dressel s-a impus la 100 de metri cu record olimpic (47.02), urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolsenikov (47.44).

David Popovici a ocupat la Tokyo locul 7.

Ratarea lui Dressel a venit în ziua în care David Popovici a câştigat titlul european la 100 metri la Campiionatul European de la Budapesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult