Acasa Sport-AutoSport Naţionala de fotbal este la pământ. Adio Euro 2012

Naţionala de fotbal este la pământ. Adio Euro 2012

scris de D.P.
1 afisari

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), de selecţionata Bosniei-Herţegovina, într-un meci contând pentru grupa a patra de calificare la Campionatul European din 2012, aceasta fiind a doua înfrângere a tricolorilor în preliminarii.

meciul Romania-Bosnia

foto: Agerpres

România a pierdut disputa cu Bosnia şi odată cu înfrângerea s-a risipit orice şansă de a mai prinde un loc pentru turneul final din Ucraina şi Polonia.

Tricolorii au deschis scorul prin Marica (29), dar apoi au primit în partea secundă două goluri în urma unor faze fixe, reuşite de Vedad Ibisevic (63) şi Edin Dzeko (83).

Fără căpitanul Chivu şi fundaşul Săpunaru, două piese de bază, tricolorii nu au făcut un joc prea reuşit, fiind puşi sub presiune în cea mai mare parte a timpului.

Îndemnaţi de un public foarte fierbinte, bosniacii s-au aruncat în atac din primele minute de joc şi Ibisevic a avut prima ocazie a meciului, în min. 2, când şutul său a fost blocat de Tamaş.

Echipa României a părut că se clatină din cauza acestui forcing de început al gazdelor, dar Torje a expediat un şut bun (7), cu stângul, peste buturile lui Hasagic.

Bosnia a rămas la cârma jocului şi şi-a creat mai multe situaţii de gol, însă şutul lui Misimovic a fost reţinut de Pantilimon (10), Dzeko a reluat pe lângă ţintă (11), la fel cum s-a dus şi mingea expediată din lovitură liberă de Misimovic (17), destul de periculos, însă.

Mutu a avut o bună şansă (21), dar nu a nimerit spaţiul porţii din lovitură liberă de la circa 25 de metri. Imediat după aceea a fost rândul lui Pantilimon să salveze golul (22), la şutul lui Dzeko.

Tricolorii au echilibrat jocul şi chiar dacă meciul nu a fost unul spectaculos, având multe dueluri tari, întreruperi sau execuţii greşite, România a deschis scorul prin Marica (29), care, găsit în mijlocul careului de Deac, a preluat pe piept şi a trimis în vinclul porţii lui Hasagic: 0-1.

Bosnia a atacat în continuare, dar a acuzat în acelaşi timp şocul golului şi nu şi-a mai creat decât puţine ocazii clare, dar Goian a respins o minge periculoasă (32) şi şutul lui Misimovic (43) a fost deviat în corner.

La reluare, gazdele au cerut penalty în minutul 50, când Dzeko a reluat spre poartă, iar mingea a atins mâna lui Goian, însă arbitrul spaniol, foarte aproape de fază, a lăsat jocul să continue. Jucătorii bosniaci au protestat fără succes, iar acest fapt i-a determinat pe spectatori să strige “’ţiganii”.

Bosnia a presat în continuare, tricolorii s-au apărat supranumeric şi nu foarte sigur de fiecare dată, astfel că Dzeko a avut o mare ocazie în min. 59, când şutul său din careu a fost blocat de Râpă şi reţinut de Pantilimon în cele din urmă, relatează Agerpres.

Ibisevic a restabilit egalitatea în minutul 63, reluând cu capul în poartă mingea centrată de Misimovic, din lovitură liberă: 1-1. Bosnia, pe val, a ratat un nou gol în minutul 67, când Lulic a tras în plasa laterală din careu. Misimovic (81) a irosit şi el o ocazie mare, la centrarea lui Lulic, într-un moment în care România reechilibrase jocul. Pjanic (82) a tras periculos din marginea careului, dar Pantilimon a respins peste transversală.

Bosnia a preluat conducerea în min. 83, când Dzeko a împins în plasă de la doi metri mingea respinsă de Pantilimon: 2-1. Este demn de remarcat că ambele goluri ale bosniacilor au venit după faze fixe.

Echipa lui Răzvan Lucescu a căutat egalarea în ultimele minute, dar nu a reuşit să pună în pericol poarta gazdelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS