Acasa Sport-AutoSport Naziştii cereau fotbaliştilor să aplice blitzkrieg-ul pe teren

Naziştii cereau fotbaliştilor să aplice blitzkrieg-ul pe teren

scris de Șt. C
2 afisari

Echipelor de fotbal ale Germaniei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial li s-a cerut de către nazişti să folosească tacticile de luptă de tip ‘blitzkrieg’ pe terenul de fotbal.

Fanaticul nazist Karl Oberhuber a cerut echipelor germane să împrumute tactica ‘blitzkrieg‘, care presupunea atacul continuu, deoarece apărarea era considerată ‘prea englezească’, scrie Daily Mail, citând descoperirile făcute recent într-o arhivă germană.

În 1940, atunci când armatele naziste au invadat Franţa, Belgia şi Olanda, Oberhuber era adjunctul gauleiter-ului (conducătorului) nazist al Bavariei şi responsabil pentru sport în landul respectiv.

Oberhuber l-a acuzat totodată pe antrenorul echipei naţionale, Sepp Herberger – antrenorul care a condus echipa de fotbal a Germaniei de Vest după război către prima sa victorie în Cupa Mondială 1954 – că foloseşte metode de antrenament ‘prea evreieşti‘.

În cadrul întâlnirilor cu oficialii, Oberhuber a luat în derâdere fotbalul german apreciindu-l ca fiind ‘prea englezesc’, ‘ne-german‘ sau ‘evreiesc‘. ‘În vremurile noastre este nevoie de fotbalişti asemenea soldaţilor de pe front’, declara Oberhuber. Lui Oberhuber îi plăcea sa-l atace în special pe Herbert Chapman, managerul clubului londonez de fotbal ‘Arsenal’, pentru că avea în echipă fotbalişti de culoare.

7 comentarii

Giurgiu Crişan 04-08-2011 - 09:33

ha-ha-ha! Vad ca va pricepeti si la fotbal tot ca la politica.Cum se aplica la fotbal tactici militare? Faptul ca o tactica fotbalistica e axata pe atac nu inseamna ca e de sorginte militara. Tacticile de aparare nu sint de sorginte englezeasca si nu englezii au fost cei mai buni in aceste tactici ci italienii (catenacio, adica lacat in limba italiana)
Chiar sa fi spus acel Karl Oberhuber asa ceva; va legati de toate prostiile.

Tache 04-08-2011 - 23:06

Memele reprezinta o idee, un comportament sau un stil, care se transmite de la o persoana la alta, in cadrul unei culturi. In timp ce genele transmit informatia biologica, memele transmit idei si informatii legate de credinta. Exemple de meme actuale : incalzirea globala este cauzata de om si de partzurile vacilor; crizele financiare si economice sunt fenomene ale naturii, inevitabile si ciclice si nu sunt cauzate de anumiti indivizi; globalizarea este inevitabila si reprezinta culmea progresului etc, etc. Crearea de meme era in trecut apanajul celor de la putere, care detineau monopolul mijloacelor de informare in massa.

Cand ma gandesc la Romania, ma gandesc la tema sociala dominanta, mema Miorita. Eu nu cred ca Miorita a fost scrisa DE ciobanii romani, ci a fost scrisa PENTRU ei. Oaia, animalul cel mai pasnic, animal de sacrificiu, pare a fi luptatoare in trupele antitero pe langa ciobanul nostru. Ciobanul mioritic, adica romanul mioritic, are ochii calzi, umezi, tampi, de bovina, a devenit in Miorita o vaca, prin caracteristicile pe care le arata. Oare de ce este in curicula scolara de atatia ani, poate explica cineva unde este valoarea ei literara ? Mesajul din Miorita este foarte clar si imprimat in mentalul creierelor foarte tinere : romanii sunt vite care trag la jug, care nu se revolta , nu sunt capabile de violenta si nu gandesc. Precum vita, care linge mana ce tine cutitul, care-i va sectiona jugulara.

O alta tema sociala dominanta, mema, este renumitul penis de 40 de centimetri, al lui Terente, din perioada interbelica. Mema asta a avut darul sa-i faca pe romani sa se teama de virilitatea „proverbiala„ a rusilor, a Rusiei sovietice. Dar asta era realitatea ? Rusii erau de fapt niste oi, chiar vite. Soljenitsin se intreaba, in lucrarea sa „200 de ani impreuna„ , de ce nu au reactionat rusii, atunci cand CEKA venea in toiul noptii sa ia pe cate unul dintre ei. Daca ar fi sarit toti rusii de pe strada, solidari, in apararea vicitimelor, comunismul bolsevic ar fi pierit in anii 1920, din lipsa de cadre. Rusia sovietica avea picioare de lut si, daca ar fi fost atacata la timp, s-ar fi facut praf si pulbere.

Inca o mema este aforismul „razbunarea este arma prostului„. E-he, daca ar fi fost asa, ar fi renuntat evreii la legea talionului. Razbunarea face ca dusmanul sa fie mai cooperant, are un rol de disuasiune. Pashtunii din Pakistan si Afganistan sunt renumiti pentru traditia lor de a se razbuna timp de 7 generatii. Asta ii face pe vecinii lor punjabi si din triburile nordice sa nu faca prostii, sa nu-i atace fara motiv, doar pentru a face un serviciu imperiului.

In ceea ce priveste articolul de fata, tema sociala dominanta, mema, este urmatoarea : germanii national-socialisti erau niste nebuni, niste rasisiti, care-i urau pe evrei si-i dispretuiau pe englezi, adica erau niste caini turbati, care nu aveau dreptul la viata si meritau sa moara cu milioanele ( 11 milioane doar intre anii 1945 si 1953 ).

In realitate, atat germanii cat si japonezii si alte popoare, nu au reusit sa se adapteze la starea de sclavie din prima incercare. In anii 1930, si germanii si japonezii au pus in practica teoriile creditului social (adica banii creati de stat, cu dobanda zero ), ale maiorului canadian Clifford Hugh Douglas. Finanta camatareasca mondiala a pus la cale, a finantat si a executat prabusirea Rusiei tariste. Banca Japoniei si Reichsbanka germana, prin sistemul lor de stat, de creare a creditului cu dobanda zero, riscau sa devina un exemplu pentru tarile europene, dar mai ales pentru Sfera de Coprosperitate din Marea Asie de Est, pe care o organizau japonezii. In aceasta perioada, atat Japonia, cat si Germania, au inregistrat o crestere economica fenomenala. Marea Finanta Camatareasca Internationala si-ar fi pierdut influenta pe o zona uriasa de pe glob si a considerat ca, declansarea unui razboi mondial, este singura metoda de contracarare.

In ultimii ani au existat meme mai mici, precum armele de distrugere in massa din Irak- de fapt Sadam Husein nu mai vindea petrol decat in euro, amenintand petrodolarul- si Muamar Gadafi dictatorul, desi toti barbatii arabi sunt dictatori; de fapt Muamar Gadafi, sprijinit din umbra de mai multe tari, se pregatea sa lanseze dinarul de aur, reprezentand o amenintare mortala pentru petrodolar si pentru finanta camatareasca internationala.

DiogeneDracon 05-08-2011 - 01:19

Tache, ceva nu pusca in tezele tale.

1. Bancile care ofera dobinzi zero la depozite isi va pierde clientii in timp de cateva zile.

2. Arabii vind petrol pe dolari (petrodolari) din motive bine intemeiate: dolarii si-au pastrat valoarea pe timp lung (USA a fost cea mai mare economie din lume). Cu acesti petrodolari pot face importuri de alte bunuri, pot merge la shoping tours prin Paris, London, Milano. De fapt dolarul a fost (si mai este) o componenta importanta in rezervele bancilor nationale din intreaga lume.

N-ar fi rau sa depui cateva eforturi in revizuirea tezelor tale.

jan dinu 05-08-2011 - 03:24

Shi deci care ar fi siguranta : rezervele valutare de hirtie
atit de oscilante shi nesigure ori rezervele de aur
Pentru a dobindi aurul sunt atitea procese de obtinere
cu stricta limita pe cind – hirtia banknota – e doar
rezultatul unei tiparnite de apartament cu citiva
salariati bine renumeraati
EXemplu ce preferati azi : o tona de dollari ori una de aur ??
JD-USA

Ciu Huhu 05-08-2011 - 05:03

Jane tigane, da-mi tona ta de aur si sterge-te la fund cu tona ta de dolari evreiesti!

jan dinu 05-08-2011 - 03:40

Excelenta abordarea despre – hommo mioriticus – ,dar shi restul expunerii !
La – sacciv – e un scurt video cu – calugarul duhovnic – Papacioc
> Exista iertare fara uitare ?<…???!!!
Ortodocsii dushi prin directia acestora ajung la sfirshit – negresit- !
JD-USA

Tache 05-08-2011 - 06:47

@DiogeneDracon

Ma citez pentru prima oara in viata mea:
„ In anii 1930, si germanii si japonezii au pus in practica teoriile creditului social ( ADICA BANI CREATI DE STAT, CU DOBANDA ZERO ), ale maiorului canadian Clifford Hugh Douglas. „

Dupa cum observi, faceam referire la modalitatea de creare a banilor. De-a lungul istoriei, tiranii, satrapii, regii, imparatii, voievozii bateau moneda. Ordinul lor absolut ajungea la tipografie, iar tipografii tipareau banii.

De vreo 200 de ani incoace, a aparut un fenomen ciudat. TIPOGRAFII au pus stapanire pe STAT. Cu diverse variatii si decalaje in timp, tipografii au inceput sa perceapa un PROCENTAJ din veniturile intregii societati, de la batranul in carje la sugaciul de tata, pentru munca lor de tiparire a banilor. Ei au perceput o taxa pentru o unitate de masura. Si eu as vrea sa pot taxa metrul, pentru toti membrii societatii. Ai un metru 60, imi datorezi 16% din veniturile tale, pentru fiecare secunda in care traiesti. Eeei, mi-ar fi tare bine !!!

In Romania, in prezent, guvernul roman se duce la o banca comerciala si imprumuta bani, pentru nevoile intregii societati, de la batranul in carje la sugaciul de tata, cu DOBANDA. Desi guvernul Romaniei, ca executant al puterii suverane a poporului roman, exercitata prin reprezentantii sai alesi in parlament, ar trebui sa aiba puterea de a „BATE MONEDA„, precum voievozii, imparatii, regii, satrapii si tiranii din trecut. Pentru ca „BATEREA DE MONEDA„ este primul drept suveran al unui popor. Daca un popor nu poate sa-si bata propria sa moneda, dupa propriile sale trebuinte, atunci nu se poate numi un popor suveran.

Tu faceai vorbire despre un profit dintr-o activitate economico-financiara, achizitia de catre banci a capitalului si reinvestirea lui, in schimbul unui profit. La fel ca atunci cand aduci blugi din Turcia. Ii cumperi cu 5 dolari si ii vinzi cu 15. Dar asta nu are legatura cu procesul de formare, de tiparire a banilor necesari unei societati. Eu vorbeam foarte clar de NASTEREA BANILOR, de PRODUCEREA BANILOR, de TIPOGRAFIE si implicit de EVREI.

Sistemul in care Tipografii sunt la putere este un SISTEM pentru JEFUIRE. Au fost de-a lungul istoriei o sumedenie de jafuri. Criza financiara din anii 1980, criza financiara din anii 1930, criza financiara din 1872. Asa a aparut in limba romana cuvantul german, crah, introdus de Eminescu. Criza lalelelor de pe la 1600 si ceva, etcetera, etcetera. Criza venetiana de pe la 1500 si ceva, etcetera, etcetera. Multe, multe crize! Am auzit si eu de o parte din ele. Dar de fiecare data tipografii au scapat, pentru a reincepe jocul lor, de la inceput. Ei au intotdeauna prima sansa, pentru ca au facut acumulari.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult