Acasa Sport-AutoSport Ne-am bucurat degeaba. FIFA ţine la Bosnia-Herţegovina

Ne-am bucurat degeaba. FIFA ţine la Bosnia-Herţegovina

scris de C.P.
1 afisari

Comitetul de Urgenţă al FIFA a decis înfiinţarea unui comitet de normalizare, pentru a încerca rezolvarea situaţiei federaţiei de fotbal din Bosnia-Herţegovina, în prezent suspendată.

Suporterii bosniaci salutau FIFA la meciul cu Romania

Suporterii bosniaci salutau FIFA la meciul cu Romania

Activitatea acestui comitet, format din şase personalităţi ale fotbalului bosniac, începe imediat. Rolul acestuia este de a pregăti şi convoca o adunare generală, unde delegaţii ar urma să adopte statute şi să rezolve chestiunile aferente până la 26 mai 2011, transmite Mediafax.

Federaţia de Fotbal din Bosnia a fost suspendată la 1 aprilie de FIFA şi UEFA pentru că nu şi-a adoptat statutul în conformitate cu recomandările acestor instituţii şi are termen până la finalul lunii mai să rezolve problema pentru a permite echipei naţionale să rămână în cursa pentru calificarea la Euro-2012.

FIFA şi UEFA cer ca bosniacilor ca Federaţia să fie condusă de un singur preşedinte şi nu de o preşedinţie tripartită compusă, în baze etnice, de membri croaţi, musulmani şi sârbi.

Bosnia-Herţegovina face parte din grupa D a preliminariilor Euro-2012, alături de România. La 26 martie, echipa tricoloră a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotriva reprezentativei bosniace, care a devenit favorită la ocuparea celui de-la doilea loc al grupei, ce permite menţinerea în lupta pentru calificare. Bosnia va avea următorul meci oficial internaţional cu România, la 3 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult