Acasa Sport-AutoSport Neville despre culisele Cupei Mondiale la fotbal din 1998

Neville despre culisele Cupei Mondiale la fotbal din 1998

scris de Șt. C
4 afisari

Fostul fotbalist internaţional englez Gary Neville evocă în autobiografia sa practici bizare ce au avut loc la naţionala Angliei în timpul Cupei Mondiale din 1998, competiţie la care echipa sa a fost învinsă în faza grupelor de România (1-2).

În autobiografia intitulată ‘Red’ (‘Roşu’), din care publicaţia Mail on Sunday a publicat unele fragmente, fostul fundaş al lui Manchester United critică mai mulţi antrenori cu care a lucrat, dar mai ales pe Glenn Hoddle, selecţionerul Angliei la CM 1998, scrie cotidianul francez L’Equipe, citat de Agerpres.

Conform lui Neville, în timpul CM 1998 din Franţa, Hoddle a impus metode curioase, printre care se numărau injecţii făcute jucătorilor. Înaintea meciului din optimi de finală, pierdut contra Argentinei (2-2 şi 3-4 după lovituri de departajare), Hoddle a cerut staff-ului său să se învârtă în jurul terenului în sens invers acelor unui ceasornic, pentru a crea un curent de energie pozitivă.

În stagiul de pregătire în vederea Mondialului, selecţionerul şi-a invitat soacra, o adeptă a vindecării prin credinţă.

Legat de injecţiile dinaintea meciurilor, Neville dă numele celui care le-a făcut, medicul francez Yann Rougier, un apropiat al lui Hoddle. Fostul jucător scrie că el însuşi a cerut să i se facă o injecţie, după ce-a auzit câţiva coechipieri vorbind despre energia pe care aceasta le-o dăduse pe teren.

‘N-avea nimic în comun cu ce-am văzut la Manchester United şi era ceva neregulamentar, sunt sigur de asta’, povesteşte Neville. Înaintea meciului cu Argentina, a adăugat el, ‘atât de mulţi jucători voiau să li se facă injecţie, încât era coadă la uşa doctorului’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult