Acasa Sport-AutoSport Noii investitori de la Dinamo promit o „nouă eră”

Noii investitori de la Dinamo promit o „nouă eră”

scris de Misu Andrei
67 Afisari

Dinamo are o nouă conducere, formată din Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, Red&White, administratorul special Vlad Iacob și administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu. Aceștia spun că lista acționarilor se va mări, planul noilor conducători fiind ca Dinamo să fie listată la bursă în următorii ani.

Cei 4 au organizat luni o conferință de presă în care au anunțat că nu iau în calcul cooptarea foștilor jucători în conducere, dar și că în maximum 3 ani vor scoate clubul din insolvență.

Eugen Voicu a declarat că s-a făcut înregistrarea oficială la Registrul comerțului și că, legal, firma pe care o reprezintă este acționara majoritară a clubului Dinamo. ”Lista acționarilor se va mări. Pentru suporteri am decis să mă alătur acestui proiect. Vreau să pun accentul pe fanii care sunt alături de echipă.

Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, să gestionăm acest club cu un grup de antreprenori, să nu existe un singur acționar. Credem că acest model este unul similar oricărei afaceri. Nu vreau să fac bani, dar regulile după care Dinamo trebuie să se desfășoare sunt regulile pe care le presupune orice business bine administrat.

Voicu a ajuns întâmplător la Dinamo

Nu se poate întâmpla nimic peste noapte, vrem să punem niște baze solide. Schimbarea este fundamentală. Nu domnul Badea m-a convins să vin aici, îl respect însă pentru suportul oferit în comunicarea cu domnul Șerdean, acesta a fost rolul domnului Badea.  Am ajuns întâmplător aici. Un grup de investitori care avea în plan să salveze Dinamo m-a rugat pe mine să iau inițiativa și să fac acest efort.

În cât timp putem scoate Dinamo din insolvență? Nu pot să răspund exact, se poate întâmpla în câteva luni sau într-o perioadă mai lungă. Majorarea de capital social e soluția pe care o aplicăm, împrumuturile vor fi convertibile în acțiuni. Avem în obiectiv listarea clubului la bursă. Cine va ieși din această investiție, va avea posibilitatea să o facă la prețul corect. Vrem să atragem cât mai mulți oameni implicați, din diverse medii.

În trei zile s-au înțeles asupra tranzacției

Nu pot să vă dau o cifră pentru transferuri. Banii nu vor fi o problemă în momentul în care clubul va fi reorganizat. În planul nostru de azi nu intră în intenția noastră să colaborăm cu foști sportivi pe poziții de management. Cu domnul Cornel Dinu nu am discutat până acum. Domnul Șerdean a fost peste așteptări, în 3 zile ne-am înțeles. Singura mențiune: a rămas cu 0,1% acțiuni, dânsul fiind dinamovist.

Banii sunt un ingredient, nu ei rezolvă problema. Dacă am descărca un camion cu bani, tot critică ar fi situația. Regulile sunt importante. Când lucrurile sunt clare, iar toată lumea are încredere în planul nostru, banii vin. Sunt antreprenori cu care discutăm. Avem variante pentru a rezolva rapid problema. Vrem să construim un club care să se dezvolte singur, să devină cel mai bogat din România”

Banii trebuie să fie utilizați corect

Celălalt acționar, Andrei Nicolescu, a declarat că Dinamo are nevoie de 12 milioane de euro pentru a se dezvolta sănătos. Din toate discuțiile pe care le-am avut, pot să spun că suntem o echipă cu coeziune, toți cei 4 de la masă am înțeles proiectul și direcția unde trebuie să meargă Dinamo. Ne dorim să vorbim mai puțin, să încercăm să facem mai mult și să vorbim pe ce s-a realizat, nu pe himere sau pe promisiuni fără acoperire. Începând de azi, oficial, voi forma o echipă cu Vlad, o să încercăm să readucem Dinamo unde îi e locul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult