Acasa Sport-AutoSport Norvegia – Muntenegru, finala CE de handbal feminin, scor 31-34 (video)

Norvegia – Muntenegru, finala CE de handbal feminin, scor 31-34 (video)

scris de Șt. C
7 afisari

Muntenegru a devenit în premieră campioană europeană la handbal feminin, după ce a învins în finala de duminică, de la Belgrad, echipa Norvegiei, cu scorul de 34-31

Echipa de handbal feminin a Norvegiei va disputa cea de-a şasea finală a Campionatului European, în Serbia, după ce s-a umilit Ungaria, în semifinale, scor 30-19 (16-11), în timp ce Muntenegru a eliminat echipa gazdă din drumul spre titlu, scor 27-26 (13-14). Finala mare va fi transmisă duminică, de TVR, de la ora 17:55.

Norvegia - Muntenegru, finala CE de handbal feminin

În cea de-a doua semifinală, Muntenegru s-a impus dramatic în faţa Serbiei, scor 27-26 (13-14), după ce gazdele au ratat şansa de a duce meciul în prelungiri cu 12 secunde înainte de finalul partidei. Nicio o altă echipă din spaţiul ex-iugoslav nu mai ajunsese, până acum, în semifinalele unui Campionat European. De la învingătoare, s-au remarcat Milena Knezevic (8 goluri), Katarina Bulatovic (6) şi Jovanka Radicevic (5), în timp ce, de la gazde, cele mai bune marcatoare au fost Biljana Filipovic (7), Andrea Lekic (5) şi Sanja Damnjanovic (4).

Norvegia are acces  în a şasea finală consecutivă a Campionatelor Europene, în urma unei victorii zdrobitoare în faţa Ungariei, scor 30-19 (16-11). Cele mai bune marcatoare ale învingătoarelor au fost Linn-Kristin Riegelhuth Koren (6 goluri), Anja Edin (6) şi Camilla Herrem (5), în timp ce de la maghiare s-au evidenţiat Anita Gorbicz (6), Orsolya Verten (4) şi Zsuzsanna Tomori (3). Nordicele au câştigat ultimele patru ediţii ale Europenelor, iar în 2002 au pierdut titlul în faţa Danemarcei, la Copenhaga, scor 22-25. De partea cealaltă, Ungaria a jucat a doua finală din istorie, după cea din anul 2000, din România, câştigată în faţa Ucrainei, scor 32-30.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult