Acasa Sport-AutoSport Noul copil minune al fotbalului

Noul copil minune al fotbalului

scris de Misu Andrei
104 afisari

Xavi Simons are doar 16 ani și deja joacă pentru unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, iar pe rețeaua de socializare Instagram are peste 2 milioane de fani, informează CNN.

Tânărul olandez, în prezent legitimat al Paris Saint-Germain, a fost căpitanul mai multor echipe de tineret la FC Barcelona, a câștigat de patru ori premiul Ballon d’Or și a semnat un contract cu Nike.

Născut în Amsterdam în 2003, Simons s-a mutat într-un sat de lângă Alicante alături de părinții săi în 2006. Adolescentul a primit numele Xavi după starul Xavi Hernandez de la Barcelona. Tatăl său, un fost jucător profesionist de fotbal în Olanda, l-a ghidat de mic spre fotbal, iar copilul s-a dovedit a fi talentat. La vârsta de șapte ani a înscris la academia FC Barcelona.

În luna iulie, Simons i-a uimit pe fanii Barcelonei, după ce a anunțat că va părăsi clubul catalan după 10 ani, pentru a merge în prima ligă franceză, la Paris Saint-Germain, cu care a semnat un contract de trei ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS