Noul copil minune al fotbalului | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Noul copil minune al fotbalului

Noul copil minune al fotbalului

scris de Misu Andrei
6 afisari

Xavi Simons are doar 16 ani și deja joacă pentru unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, iar pe rețeaua de socializare Instagram are peste 2 milioane de fani, informează CNN.

Tânărul olandez, în prezent legitimat al Paris Saint-Germain, a fost căpitanul mai multor echipe de tineret la FC Barcelona, a câștigat de patru ori premiul Ballon d’Or și a semnat un contract cu Nike.

Născut în Amsterdam în 2003, Simons s-a mutat într-un sat de lângă Alicante alături de părinții săi în 2006. Adolescentul a primit numele Xavi după starul Xavi Hernandez de la Barcelona. Tatăl său, un fost jucător profesionist de fotbal în Olanda, l-a ghidat de mic spre fotbal, iar copilul s-a dovedit a fi talentat. La vârsta de șapte ani a înscris la academia FC Barcelona.

În luna iulie, Simons i-a uimit pe fanii Barcelonei, după ce a anunțat că va părăsi clubul catalan după 10 ani, pentru a merge în prima ligă franceză, la Paris Saint-Germain, cu care a semnat un contract de trei ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult