Acasa Sport-AutoSport Novak Djokovic a câștigat Australian Open

Novak Djokovic a câștigat Australian Open

scris de Șt. C
14 afisari

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câștigat primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, duminică, la Melbourne, după ce l-a învins în finală pe britanicul Andy Murray, cap de serie nr. 6, în patru seturi, cu 7-6 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0.

Novak Djokovic a câștigat Australian Open

Novak Djokovic a câștigat Australian Open

Djokovic și-a trecut în palmares al cincilea său titlu la Melbourne (2008, 2011, 2012, 2013, 2015), o premieră pentru un jucător în era open.
Sârbul s-a impus după un meci care a durat nu mai puțin de trei ore și 39 de minute, arătându-se mai oportunist și mai rezistent în lupta de pe fundul terenului.

Cu acest succes, Nole îi depășește pe americanul Andre Agassi și pe elvețianul Roger Federer, care învinseseră de patru fiecare la Australian Open. Doar australianul Roy Emerson a fost mai bune decât sârbul, câștigând de șase ori competiție de la Melbourne, dar înainte de debutul erei profesioniste, în 1968.

Pentru Djokovic este al optulea trofeu major, după ce s-a impus de două ori la Wimbledon (2011, 2014) și o dată la US Open (2011). Titlul la Roland Garros, unde a fost finalist în 2012 și 2014, este singurul de Mare Șlem care îi lipsește din palmares.

Djokovic, sigur de primul loc în ierarhia mondială, în timp ce Murray va urca pe poziția a patra, a câștigat un nou titlu în turneul său favorit, după ce anul trecut s-a oprit în sferturi, învins de elvețianul Stan Wawrinka, viitorul câștigător.

Meciul a fost echilibrat până la mijlocul setului al treilea, la scorul de 3-3, când Murray a părut că își pierde concentrarea, iar apoi a cedat complet. Meciul s-a transformat într-o simplă formalitate pentru Djokovic, care a câștigat nouă ghemuri la rând

Pentru Murray, Australian Open tinde să devină un veritabil blestem, având în vedere că a ajuns la patru finale pierdute, după cele din 2010 (contra lui Roger Federer) și din 2011 și 2013, ambele în fața lui Djokovic. Câștigător la US Open în 2012 și la Wimbledon în 2013, scoțianul nu a reușit până acum să se impună pe sol australian.

incident finala australian openFinala a fost întreruptă pentru ca Djokovic să primească îngrijiri medicale după ce s-a accidentat la degetul mare de la picior, după ce a alunecat pe suprafața de joc, dar și din cauza a doi protestatari pentru drepturile refugiaților.
Finala masculină de simplu de la Australian Open, perturbată de militanți pentru drepturile refugiaților
Partida dintre Novak Djokovic și Andy Murray a fost oprită circa cinci minute, când pe teren a pătruns o persoană cu un tricoul pe care scria ”Australian Open for refugees”, informează AFP, citată de AGERPRES.

În tribune a fost desfășurat un banner tot cu acest text de mai mulți militanți pentru cauza refugiaților.

Oamenii serviciului de securitate au făcut un cordon în jurul lui Novak Djokovic și Andy Murray. Incidentul a avut loc în setul doi al finalei, la scorul de 7-6, 4-3 pentru Novak Djokovic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult