Acasa Sport-AutoSport Novak Djokovic a câştigat US Open

Novak Djokovic a câştigat US Open

scris de A.P.
6 afisari

Tenismanul Novak Djokovic l-a învins din nou pe Rafael Nadal, pentru a şasea oară în tot atâtea meciuri disputate în 2011, şi a câştigat turneul de simplu masculin la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Djokovic l-a învins în finală pe Nadal

Pentru sârb este primul titlu câştigat la Flushing Meadows şi al patrulea trofeu Grand Slam din carieră. Djokovic şi-a învins durerile de spate şi s-a impus în faţa lui Nadal cu 6-2, 6-4, 6-7 (3/7), 6-1 la capătul unui meci spectaculos, cu schimburi de mingi incredibile.

Recordul său de victorii în acest an a ajuns la 64 în 66 de meciuri. De asemenea, este a doua oară când „Nole” l-a învins pe Nadal într-o finală de Grand Slam în acest an, după victoria de la Wimbledon. După victoria de la US Open, Djokovic a devenit al şaselea membru al galeriei selecte a jucătorilor care au reuşit să câştige trei turnee Grand Slam în acelaşi an.

Djokovic a fost mai agresiv în cea mai mare parte a meciului şi a dat dovadă de o mai mare încredere în sine, spre deosebire de Nadal, care după ce a pierdut în faţa sârbului la Wimbledon spunea că îşi va schimba modul de abordare a meciurilor cu „Nole”. Novak a fost pe tot terenul, a urmărit fiecare minge şi a trimis mingea în adâncime, forţându-l pe Nadal să joace dincolo de linia de fund a terenului pentru ca apoi să atace cu mingi scurte atunci când spaniolul se aştepta mai puţin.

Djokovic a beneficiat de 26 de mingi de break, din care a câştigat 11, ceea ce reprezintă un record negativ în cariera lui Nadal. La rândul său, spaniolul a avut 14 mingi de break şi a fructificat şase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS