Acasa Sport-AutoSport UPDATE – Novak Djokovic – Roger Federer, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-4 (video)

UPDATE – Novak Djokovic – Roger Federer, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-4 (video)

scris de Z.V.
23 afisari

UPFATE – Novak Djokovic l-a învins pe Roger Federer în patru seturi intense, 6-4, 5-7, 6-4, 6-4. Este a doua finală consecutivă de Grand Slam, după cea de la Wimbledon, în care Nole îl învinge pe elvețian.

Federer rămâne, la 34 de ani, cu 17 titluri de Grand Slam.

Novak Djokovic a câștigat al 10-lea titlu de Grand Slam al carierei într-o finală intensă cu Roger Federer la New York și, pentru a doua oară în carieră, încheie un sezon cu trei titluri de GS.
Meciul a început cu o întârziere de trei ore, din cauza ploii, și s-a jucat într-o atmosferă de Cupa Davis, cu publicul fiind într-o proporție covârșitoare de partea lui Federer.


UPDATE – Din cauza conditiilor meteo finala dintre Novak Djokovic si Roger Federer a fost amanata

Novak Djokovic și Roger Federer promit un nou spectacol de cel mai înalt nivel în finala de la US Open, programată duminică seara.

Novak Djokovic - Roger Federer, finala US Open (live video)

Novak Djokovic – Roger Federer, finala US Open

Cei doi s-au întâlnit ultima oară în finala turneului de la Cincinnati, elvețianul reușind să se impună atunci cu 7-6 și 6-3, după un meci care a durat o oră și jumătate.
Cele mai interesante cifre înaintea finalei de la US Open:

# După victoria cu Marin Cilic, Novak Djokovic a devenit doar al treilea jucător care joacă toate cele 4 finale de Grand Slam într-un singur sezon, alături de Roger Federer și Rod Laver.

# La 34 de ani, Roger Federer poate deveni primul jucător care câștigă 6 titluri la US Open în noul format și cel mai în vârstă campion al Grand Slam-ului american, după Ken Rosewall, care a cucerit turneul la 35 de ani, în 1970.

# Roger Federer are șansa să câștige al doilea Grand Slam din carieră fără să piardă vreun set, după performanța reușită în anul 2007, la Australian Open. La US Open, doar Neale Fraser a reușit acest lucru, însă în 1960.
# Până acum, Novak Djokovic și Roger Federer au fost adversari în 42 de meciuri, sârbul având mai multe întâlniri doar cu Rafael Nadal (44) în era Open. Antrenorii finaliștilor de la US Open, Boris Becker și Stefan Edberg, s-au aflat față în față de 35 de ori

# Este a patra finală de Grand Slam între Djokovic și Federer, a doua din acest an. Sârbul s-a impus la Wimbledon în 2014 și 2015, după ce Federer câștigase la US Open, în 2007

# Novak Djokovic a jucat 17 finale de Grand Slam până acum. A câștigat 9 meciuri, iar de 8 ori a fost învins. La US Open, liderul clasamentului ATP a jucat 5 finale și a câștigat o singură dată, în 2011, după ce l-a învins pe Rafael Nadal

# În ultimii 10 ani, „Big Four-ul” format din Djokovic, Nadal, Federer și Murray a cucerit 39 dintre cele 43 turnee de Grand Slam, dacă luăm în calcul și finala de duminică seara, de la US Open. Excepțiile s-au numit Juan Martin del Potro (2009, US Open), Stanislas Wawrinka (2014, Australian Open), Marin Cilic (2014, US Open), Stanislas Wawrinka (2015, Roland Garros)
Finala US Open dintre Novak Djokovic si Roger Federer poate fi urmarita video live stream aici sau aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult