Acasa Sport-AutoSport Novak Djokovic – Roger Federer, scor 6-7, 6-4, 6-3 în finala Wimbledon (video)

Novak Djokovic – Roger Federer, scor 6-7, 6-4, 6-3 în finala Wimbledon (video)

scris de Z.V.
16 afisari

„Sunt extrem de mândru, este o imensă ușurare. Este întotdeauna primul sentiment”, a declarat nr.1 mondial Novak Djokovic, după ce l-a învins pe Roger Federer (6-7, 6-4, 6-3) și și-a adjudecat al treilea titlu la Wimbledon și al nouălea de Mare Șlem.

„Am fost un pic nervos pentru că jucam finala de la Wimbledon în fața unuia dintre cei mai buni jucători din toate timpurile la acest turneu. În setul al doilea am fost frustrat pentru că nu mă simțeam capabil să mă impun. Știam că nu-mi pot permite asta în finala cu Roger pentru că putea fi ultima mea șansă din acel meci. Dar am revenit și am reușit să joc așa cum îmi doream. Mi-am dovedit că pot să o fac, pentru că eu sunt o persoană emotivă. Într-un astfel de meci trebuie să fii atent, trebuie să-ți păstrezi calmul. Liniștea și luciditatea sunt argumentele pentru victorie”, a adăugat Djokovic.

Djokovic a lăudat prestația adversarului, elvețianul Roger Federer, afirmând că el „a produs un super tenis pe toată durata turneului și a meritat să fie în finală. Eu știm că nivelul său nu va scădea și că mă va obliga să lupt pentru fiecare punct. Mi-am spus că pentru a ridica trofeul nu trebuie să piardă el, ci eu trebuie să câștig. Am avut acest lucru în minte. El a pus presiune pe mine tot timpul. Pe iarbă, el joacă repede și îmi ia aproape tot timpul de care am nevoie. Noi, jucătorii de fund de linie, suntem mai puțin talentați decât Roger. Dar eu încerc să învăț din toate experiențele, mai ales când nu se încheie cu o victorie. Nu mă simt bătrân (28 ani), mai am mulți ani în față, sper”.

Finala masculina de la Wimbledon ii va pune fata in fata pe primii doi favoriti ai turneului de pe iarba londoneza, Novak Djokovici si Roger Federer, intr-o reeditare a finalei de anul trecut, cand sarbul triumfa in 5 seturi. Intalnirea va debuta la ora 16:00.

Novak Djokovic – Roger Federer, finala Wimbledon

Novak Djokovic – Roger Federer, finala Wimbledon

Roger Federer, numărul doi mondial, s-a calificat, vineri, în finala turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după ce l-a învins în trei seturi pe scoțianul Andy Murray (cap de serie numărul trei), cu 7-5, 7-5, 6-4.
Federer s-a impus după doar două ore și șase minute de joc și va juca în ultimul act contra sârbului Novak Djokovic, liderul mondial, care a dispus în prima semifinală de francezul Richard Gasquet (N. 21), cu 7-6 (2), 6-4, 6-4.

Novak Djokovic – Roger Federer, finala Wimbledon (live video). Elvețianul vizează al optulea său titlu la Londra și totodată al 18-lea titlu de Mare Șlem din carieră. Ultimul titlu cucerit pe iarba londoneză de Roger a fost în 2012.

Federer și Djokovic vor reedita astfel finala de anul trecut, când sârbul s-a impus cu 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4), 5-7, 6-4, după trei ore și 56 de minute. Djokovic are două titluri câștigate la All England Club. Federer conduce în duelurile directe cu Djokovic la limită, cu 20-19, anul acesta sârbul învingând la Indian Wells și Roma, după ce elvețianul s-a impus la Dubai (toate confruntările fiind finale).

Novak Djokovic – Roger Federer, finala Wimbledon (live video).  Contra lui Andy Murray, câștigător la Wimbledon în 2013 și finalist în 2012, Federer a reușit 20 de ași (12 pentru scoțian) și un număr de 56 de lovituri direct câștigătoare (Murray 35 winners), britanicul făcând mai multe erori neforțate (17-11). Remarcabil procentajul punctelor reușite cu primul serviciu la Federer (84%), în timp ce Murray a avut doar 71%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult