Acasa Sport-AutoSport O nouă pârtie de schi la Rânca

O nouă pârtie de schi la Rânca

scris de D.S.S.
98 afisari

Autorităţile locale din Baia de Fier şi Novaci se pregătesc să inaugureze la sfârşitul acestei săptămâni o nouă pârtie la Rânca, numărul domeniilor schiabile din respectiva zonă montană ajungând astfel la cinci.

Potrivit primarului din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, pârtia, care are o lungime de 980 de metri a fost amenajată în ultimele zile, după ce condiţiile meteo au permis aşezarea zăpezii astfel încât să nu fie viscolită şi s-a creat un strat suficient pentru practicarea sporturilor de iarnă în condiţii optime.

Dacă vremea va permite vom inaugura o nouă pârtie de circa un kilometru care a fost amenajată în ultimele două zile. Această pârtie este deservită şi de un telescaun modern cu o capacitate de transport de două mii de persoane pe oră, deci persoanele care vor dori să schieze în acest week-end pot veni la Rânca, condiţiile sunt foarte bune. (…) Mai avem în plan amenajarea încă unei pârtii, tot în apropiere de telescaun, valoarea fiind de circa 3 milioane de euro, iar finanţarea va veni de la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre zona Rânca-Corneşul Mare care, pe lângă pârtia respectivă, va mai avea un lac de acumulare de 100.000 metri cubi de apă de unde vor fi alimentate tunurile de zăpadă pentru apă‘, a precizat, joi, Constantin Mihuţescu.

Edilul comunei Baia de Fier a mai spus că a fost elaborat un studiu de prefezabilitate care prevede realizarea unei instalaţii pe cablu ce va lega judeţul Gorj de Vâlcea, asfaltarea, în Valea Galbenului, a unui drum pe 16 kilometri şi alte investiţii în infrastructură. Valoarea proiectului este de circa 70 de milioane de euro şi ar dezvolta foarte mult infrastructura în zona submontană şi montană a judeţului.

În paralel, administraţiile din cele două localităţi care administrează zona Rânca încearcă să îndeplinească toate condiţiile pentru obţinerea statutului de staţiune.

1 comentariu

raducu 30-01-2012 - 16:21

in weekend acolo sunt!!!! am baxu de MD pregatit, prietenii sunt pe faza, pregatim masina si venim!!!! 😛

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult