Acasa Sport-AutoSport O recuperare completă a lui Schumacher e puțin probabilă

O recuperare completă a lui Schumacher e puțin probabilă

scris de C.S.
1 afisari

Neurologii afirmă că, după două luni petrecute în comă indusă, este puţin probabil ca fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher să îşi mai revină vreodată complet. Anunţul vine la mai bine de două luni după accidentul suferit la schi de Michael Schumacher.

Michael Schumacher, în continuare în comă.

”Nu este de bun augur faptul că nu s-a trezit încă, acest lucru implică faptul că rănile au fost foarte severe şi o recuperare completă este puţin probabilă”, a declarat dr. Tipu Aziz, profesor de neurochirurgie la Universitatea Oxford.

În 29 decembrie 2013, în timp ce schia, Schumacher a căzut şi s-a lovit cu capul de nişte pietre. Transportat de urgenţă la spitalul din Grenoble, fostul pilot de F1 a fost operat, iar apoi plasat în comă indusă.

În urmă cu aproximativ o lună, medicii francezi au început procedurile de scoatere a lui Schumacher din comă indusă, însă acestea au fost sistate deoarece riscau să îi facă mai mult rău fostului pilot. ”Dacă nu primeşti semnale pozitive, devine foarte îngrijorător”, a mai spus dr. Aziz, care a precizat că, deşi probabil medicii francezi încearcă să depisteze activitatea craniană a lui Schumacher cu ajutorul tomografiilor, aceasta este greu de evidenţiat în condiţiile în care pacientul este sedat.

Un alt expert, dr. Anthony Strong de la King’s College din Londra, spune că, dacă perioada în care un pacient aflat în comă indusă se prelungeşte, recuperarea este mai puţin probabilă. Cu toate acestea, dr. Strong precizează că 90% din recuperare se face în primele 9-12 luni de la accident, astfel că este ”încă devreme” să ne putem pronunţa în cazul lui Schumacher.

”Michael este încă în faza de trezire, această fază poate fi una de durată”, se arată într-un comunicat trimis presei de agentul lui Schumacher, Sabine Kehm. Pe de altă parte, familia fostului pilot de F1 a cerut presei discreţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult