Acasa Sport-AutoSport Olimpiadă: Sportivii britanici nu au voie să atingă străinii

Olimpiadă: Sportivii britanici nu au voie să atingă străinii

scris de Marius Bâtcă
1 afisari

Sportivi britanici care vor participa la Olimpiada de la Londra au fost sfatuiti sa evite orice contact fizic cu sportivii rivali sau cu demnitari si fani veniti din alte tari, pentru a nu se contamina cu cine stie ce virusuri si bacterii si astfel sa-si pericliteze performanta în întrecerea sportivă.

Olimpiada Londra550 de sportivi britanici vor participa la Olimpiada ce va avea loc în acestă vară, în capitala Regatului Unit. În timp ce expertii în bune maniere se tem ca echipa sportiva a tarii gazda va parea sa fie compusa doar din oameni nepoliticosi, Asociatia Olimpica Britanica (BOA) este mult mai preocupata de starea de sanatate a sportivilor, invocând faptul ca îmbolnavirile neprevazute pot avea un cost ridicat în medalii pierdute, transmite Associated Press, preluată de Agerpres.

Obiectivul echipei olimpice britanice este de a egala cel putin pozitia a patra în clasamentul pe natiuni obtinuta la Olimpiada de la Beijing.

Dr. Ian McCurdie, medicul sef din cadrul BOA, sustine ca evitarea contactului fizic cu strainii si o buna igiena personala pot reprezenta cheile succesului în acest an pentru atletii britanici. Întrebat daca pâna si traditionalul salut însotit de strângerea mâinilor ar trebui evitat, Dr. McCurdie a replicat: “Cu un motiv întemeiat, cred ca da!”.

“Nu mi se pare chiar un sfat rau. Pot aparea problema la o receptie când te afli în fata unei linii de 20 de persoane si trebuie sa dai mâna cu fiecare în parte. În mod esential este vorba de a minimiza riscul aparitiei unor infectii. La Jocurile Olimpice sau la orice competitie sportiva importanta, chiar si o usoara stare de disconfort provocata de o infectie îti poate influenta negativ performanta sportiva”, a mai explicat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult