Acasa Sport-AutoSport Oltchim Ramnicu Valcea pierde Liga Campionilor

Oltchim Ramnicu Valcea pierde Liga Campionilor

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Campioana Romaniei la handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea a ratat castigarea Ligii Campionilor, dupa ce a pierdut si meciul retur al finalei cu Viborg, scor 31-32 (15-16), danezele impunandu-se si in tur, scor 28-21.

Intr-o atmosfera emotionanta creata de cei peste 5500 de fani prezenti in tribune, Oltchim a inceput decisa lupta pentru trofeul Ligii Campionilor, care „pandea” de pe o masa din vecinatatea terenului.

Agresivitatea din aparare a fost principalul atu al fetelor de la Oltchim, care au aratat o cu totul alta fata la acest capitol prin comparatie cu meciul tur. Ofensiva a fost debordanta, nelasand timp sa respire apararii daneze, care a fost vizibil deranjata de mobilitatea Oltchimului, dar si de presiunea tribunelor. Treptat insa, linia de 9 metri a danezelor, a inceput sa-si faca „numarul”, aducand Viborg in avantaj, 5-6 (min. 12). Meciul a continuat echilibrat, cu motivatie maxima a handbalistelor de la Oltchim, care au avut-o in prim-plan pe Cristina Neagu, afisand un calm de android la fiecare actiune (7-6, min. 14). La polul opus, interul Grit Jurack, la nici trei luni de cand a nascut, a fost principala arma a danezelor (8-9, min. 18). Cu 9 minute inaintea pauzei, tabela arata echilibrul, 10-10, ambele tabere suferind eliminari ale jucatoarelor de cate doua minute. Viborg a fost insa echipa care s-a detasat pentru prima data, 10-13 (min. 22), aceeasi Jurack fiind de neoprit. Radu Voina a cerut time-out, Oltchim recuperand putin pana la pauza, 15-16, conform Mediafax.

Asa cum doar in Romania se poate intampla, din minutul 23, tabela de joc a „cazut”, scorul si toate datele meciului fiind inregistrate manual, de masa oficiala, timp de cinci minute. Antrenorul Viborgului, Jakob Vestergaard, a protestat de mai multe ori fata de aceasta situatie, atragandu-si instant mii de huiduieli.

Nordicele au continuat sa domine, la limita, si in partea secunda, 16-17 (min. 33), Oltchim platind tribut mai ales neatentiei la recuperare, dupa interventii reusite ale Paulei Ungureanu (17-21). Treptat, ceva s-a rupt in curajul campioanei Romaniei, in timp ce adversarele si-au regasit aplombul cu care au evoluat si in tur, dominand din ce in ce mai clar disputa de la Bucuresti (20-24, min. 41). Portarul Katrine Haraldsen a blocat din toate unghiurile, lovind si mai mult in moralul fetelor de la Oltchim. Meciul a curs in favoarea Viborgului pana la final, in pofida eforturilor imense ale handbalistelor romane, rezultatul din minutul 60 consfintinand succesul meritat al campioanei Europei en-titre, 31-32.

0 comentariu

Viorica Ianc 23-08-2010 - 19:54

Mai avea doar 3 ani si facea suta.

Nu stiu cat conteaza pentru un ateist seg-
mentul vietii, sau sa zic asa poate numai
asta conteaza! Daca moare creierul…totul
se termina. Acum el stie mai multe.
Ce poate fi dincolo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult