Acasa Sport-AutoSport Oţelul Galaţi a devenit campioana României la fotbal

Oţelul Galaţi a devenit campioana României la fotbal

scris de Ștefan Constantinescu
32 afisari

Echipa Oţelul Galaţi a câştigat primul titlu de campioană a României din istoria sa, după ce a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa FC Timişoara, în etapa a XXXIII-a, penultima, a Ligii I.

Otelul este noua campioana a Romaniei

Otelul este noua campioana a Romaniei

Oţelul Galaţi a adus pentru prima dată titlul în Moldova şi a devenit campioana României. După această victorie, Oţelul va juca în Champions League.

La finalul partidei, sute de suporteri gălăţeni au pătruns pe gazon pentru a-i îmbrăţişa pe favoriţi.

  Declaraţii la cald

 La finalul partidei, tehnicianul Dorinel Munteanu şi-a lăudat jucătorii, adăugând însă că se vor face investiţii pentru a întări echipa.

Nu mă interesează decizia TAS, câştigăm şi cu Pandurii şi gata. Am aşteptat să se termine acest campionat, a fost un stres foarte mare, toată lumea ne-a cântat prohodul chiar şi la început de campionat, dar vom investi şi noi şi nu ne vom face de ruşine. Sunt bucuros şi îmi felicit echipa şi suporterii care au fost alături de noi. Nu mi-a fost teamă nicio clipă, şi când am fost pe locul doi am ştiut că vom duce până la capăt acest campionat. Azi am obţinut o victorie meritată şi muncită. Am fost foart relaxaţi, i-am ţinut departe de tot ce s-a întâmplat în această săptămână. Pot spune cu tărie că este cea mai importantă zi din viaţa mea antrenor. Am un gust amar că LPF nu ne-a trimis tricourile de campioni şi trofeul. Aş vrea să fie respectate şi echipele care muncesc pe teren, nu doar cele cu bani„, a declarat Dorinel Munteanu, la DigiSport. Acesta a dedicat victoria din meciul cu bănăţenii fiicei sale, care a împlinit sâmbătă 20 de ani, dar şi soţiei sale. De asemenea, el i-a mulţumit preşedintelui Marius Stan că a avut încredere în el.

 De partea cealaltă, preşedintele Oţelului a acuzat în termeni duri „linşajul mediatic” la care a fost supusă formaţia sa.

 „Suntem campioni, chiar dacă le place sau nu le place celor de la Timişoara. Am sperat până în ultima clipă că putem realiza un vis, este fantastic, este o răsplată a muncii şi seriozităţii. Nu am spus că suntem cea mai valoaroasă echipă, ci am fost una din cele mai constante şi muncitoare. N-a fost confortabil să fim atacaţi, a fost un adevărat linşaj mediatic la care ne-au supus adversarele. Victoria noastră este o victorie mare, imensă, colosală şi este şi una a bunului simţ.

Dacă se întâmpla ca Timişoara, ca echipă ar fi meritat, dacă ei câştigau campionatul, ar fi mers ideea că doar dacă eşti vocal, virulent şi atacând poţi câştiga şi ar fi fost mare păcat. Au tăvălit fotbalul, în loc să lase fotbaliştii şi echipele să evolueze. Transmit cu toată inima, cu sufletul, că suntem campioni, s-a terminat meciul, gata, dacă au speranţe de genul ăsta, sunt naivi.

Am fost beneficiarii unei situaţii conjuturale favorabile, am beneficiat că Pandurii n-au plătit, am luat trei puncte la masa verde, nu ni le-am dorit. Nicio decizie regulamentară nu se va întoarce, nici la TAS, nici la Haga, nici în altă parte.. Dacă TAS constată că regulamentul este greşit, poate să ceară ca în timpul cel mai scurt să facă o modificare, dar nu e cazul. Liga nu a trimis medaliile şi trofeul de campioană şi suntem supăraţi, dar probabil au vrut să întărească faptul că TAS-ul poate veni cu decizia de rejucare. Sigur nu se va rejuca„, a declarat Stan la DigiSport. 

 Daniel Stanciu, team manager FC Timişoara: „Am primit două goluri foarte uşor, pe câteva erori tactice ale noastre. Nu ne-am mai revenit şi nu am reuşit să întoarcem rezultatul. Până la urmă, s-a făcut voia multora, care o doreau pe Oţelul campioană.

Felicitări echipei din Galaţi, la acest meci chiar nu ne putem plânge de arbitraj. Noi ne-am pus mari speranţe în partida de astăzi, dar nu a fost să fie. Trebuie să ne mulţumim cu ceea ce avem şi să ne gândim la meciul cu Dinamo.

Marius Pena, marcatorul golului de 2-1: „Golul marcat în această seară este cel mai important al carierei, este golul care, practic, ne-a adus titlul. Este o victorie a întregului vestiar. Încă nu pot să realizez că suntem campionii României. Sper să evoluăm cât mai bine în Liga Campionilor“.

 Filmul meciului

Dorinel Munteanu aduce primul titlu de campiona in Moldova

Dorinel Munteanu aduce primul titlu de campiona in Moldova

Oţelul a deschis scorul prin Liviu Antal (15), după un corner, oaspeţii au restabilit egalitatea, prin Ianis Zicu (53), tot după o lovitură de colţ, victoria echipei gazdă fiind adusă de Marius Pena (71), la capătul unui contraatac.
Oţelul, care are patru puncte avans faţă de Timişoara după acest succes, e noua campioană a României dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne va decide ca partida cu Pandurii Tg. Jiu, din etapa a 19-a, să nu se joace. Gălăţenii câştigaseră partida respectivă la ”masa verde” (3-0), gorjenii nefiind programaţi din cauza unei datorii către Dinamo.
Pentru Oţelul acesta ar fi primul titlu din istorie – cea mai mare performanţă a clubului.
În ultima etapă, Oţelul va juca la Ploieşti cu Astra, iar FC Timişoara acasă cu Dinamo

 Oţelul Galaţi: 12. Grahovac – 3. Râpă, 18. Costin, 16. Sîrghi, 23. Sălăgeanu – 24. Filip, 29. Giurgiu – 8. Antal (14. S. Ilie ’81), 37. Viglianti (15. Ibeh ’90+2), 17. Buş – 10. Paraschiv (27. Pena ’62). Antrenor: Dorinel Munteanu.

FC Timişoara: 99. Taborda (29. Pantilimon ’19)- 4. Luchin, 25. Burcă, 24. Ghionea, 8. Sepsi – 21. Goga, 55. Bourceanu, 5. Alexa, 6. Ignjatijevici (17. Magera ’75) – 27. Zicu, 87. Rickets (15. Zăgrean ’86). Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Stadionul a fost arhiplin, oaspeţii fiind încurajaţi de aproximativ 500 de suporteri. Niciuna dintre galerii nu a uitat drama prin care trece familia Neşu, arborând câte un banner de susţinere: „Alături de Neşu” (FC Timişoara), „Fii tare, Neşule!” (Oţelul).

„Vă suntem alături spre această victorie. Purtaţi alb-violetul din nou în istorie”, a fost mesajul celor circa 600 de fani timişoreni.

 Palmaresul Oţelului Galaţi

 Oţelul a participat de alte patru ori în Cupa UEFA în sezoanele 1997/1998, 1998/1999, 2004/2005 şi 2007/2008, ultima dată calificându-se din Cupa Intertoto. În vara anului 2007, Oţelul a câştigat Cupa Intertoto după ce a trecut de turcii de la Trabzonspor, după un dublu 2-1.  Până duminică, cea mai bună performanţă a Oţelului în campionat era locul 4, în anii 1988, 1997 şi 1998. În Cupa României, echipa a jucat finala, în anul 2004, pierdută în faţa echipei Dinamo, cu scorul de 0-2.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult