Acasa Sport-AutoSport Pariurile live au schimbat complet felul în care oamenii pariază  – De ce sunt, totuși, o armă cu două tăișuri?

Pariurile live au schimbat complet felul în care oamenii pariază  – De ce sunt, totuși, o armă cu două tăișuri?

scris de Z.V.
59 afisari

Pariurile tradiționale organizate în mod legal au apărut în România la începutul anilor 2000. În acele vremuri, tranziția de la Pronosport nu a fost tocmai una roz, întrucât pariorii erau obligați să treacă pe bilet un număr minim de pronosticuri, în funcție de evenimentele alese și nu puteau miza în deplină libertate.

Spre exemplu, era permis un singur meci de fotbal din Liga 1 – pe atunci Divizia A – pe lângă alte 5 pronosticuri. Concurența dintre operatorii intrați pe piață au încurajat dezvoltarea industriei, iar cei care au câștigat pariorii au fost cei care au oferit cele mai relaxate condiții de pariere.

Ulterior, au început să apară și primele case de pariuri online care acceptau jucători români, dar și bonusuri de bun-venit. Pariorii avangardiști au înțeles încă de atunci numeroasele avantaje pe care le ofereau pariurile pe internet și au avut multe de câștigat. Nu a trecut multă vreme până când au început să apară din ce în ce mai multe meciuri în oferta de pariuri live. Simultan, au început să apară și primele telefoane mobile care se puteau conecta la internet, iar odată ce meciurile din campionatele românești au intrat în atenția operatorilor de pariuri online, pariurile live pur și simplu au escaladat. Astăzi, oferta 888 pariuri live include mii de evenimente lunar și sute de tipuri de pariuri pentru meciurile cele mai importante.

Pariurile live au devenit atât de populare încât majoritatea microbiștilor din țara noastră vor recunoaște că nu prea mai au chef să urmărească meciuri dacă nu pariază pe ele. Seara, la terase, unde meciurile pot fi urmărite pe televizoare, este imposibil să nu vedem diverse persoane scoțând telefonul din buzunar pentru a vedea o cotă, pentru a plasa un pariu sau pentru a verifica un rezultat.

Cu toate că sunt extrem de populare, experții ne avertizează că pariurile live sunt o armă cu două tăișuri. Deși este adevărat că pariurile live au dat naștere multor strategii inedite, nu putem ignora faptul că pariorii indisciplinați pot ajunge repede la sapă de lemn dacă aleg această rută. Acest lucru se datorează faptului că foarte multe dintre pariurile jucate în timpul desfășurării unui eveniment sunt plasate pe piețe rapide sau pe cote riscante. Rezoluția rapidă a pariurilor îi determină pe pariori să plaseze mai multe pariuri decât dacă ar fi jucat pariuri pre-meci.

La capitolul plusuri, putem nota că pariurile live ne permit să vedem ce se întâmplă în meci, care este atmosfera și în ce măsura pare să le iasă sau nu jocul celor două formații sau celor doi sportivi – în funcție de sportul urmărit. De asemenea, există numeroase oportunități inedite de a paria, ca de exemplu:

  • se poate paria la tenis pe un sportiv care a pierdut primul set la o cotă generoasă
  • se poate paria într-un meci de NBA cu numai două minute înainte de final
  • se poate plasa un pariu pe victoria unei echipe de fotbal după ce adversarii au primit un cartonaș roșu
  • se poate paria pe o remontada, la cote fabuloase
  • se poate juca pariul Peste 2.5 goluri în minutul 20, la o cotă mai bună decât înainte de startul partidei
  • se poate plasa pe victoria unei echipe care conduce cu 2-0 în minutul 60 etc.

Scenariile sunt infinite, iar pariurile live se dovedesc de multe ori a fi cu adevărat palpitante. Pot exista însă și unele minusuri…

Dacă nu cunoaște foarte bine echipele sau sportivii pe care îi urmărește pe platforma de pariuri live, pariorul poate să fie păcălit atât de statistici, cât și de transmisiunea live video a unei dispute. Acest lucru este valabil în aproape orice sport, pentru că strategiile și caracteristicile fiecărui concurent diferă.

De exemplu, o echipă de fotbal poate să piardă clar posesia în prima repriză, dar să domine repriza secundă din cauza condiției fizice mai bune. În același fel, o tenismenă poate să înceapă cu stângul o partidă și chiar să piardă primul set, pentru ca apoi să câștige setul secund la zero. La baschet, pariorul poate fi păcălit de un sfert promițător pe care îl vede, dar necunoscând foarte bine echipele și neînțelegând rotația jucătorilor, ar putea să anticipeze în mod eronat ce urmează să se întâmple.

Pentru a evita neplăcerile, pariorul trebuie să trateze cu mare seriozitate fiecare pariu pe care îl plasează. Trebuie să analizeze din timp orice partidă și să nu se lase ghidat de plictiseală și de impresia de moment. Așadar, importanța unui plan bine definit este evidentă.

Cea mai mare capcană pe care trebuie să o evite toți cei care pariază live este să nu încerce niciodată să-și recupereze pierderile, ci să înțeleagă faptul că norocul și ghinionul fac parte din joc și să nu-și creeze așteptări deșarte. Până la urmă, pariurile sunt și vor rămâne întotdeauna o modalitate de divertisment și nimic mai mult.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult