Acasa Sport-AutoSport Patinaj Artistic: Carolina Kostner şi Patrick Chan s-au impus la probele de simplu

Patinaj Artistic: Carolina Kostner şi Patrick Chan s-au impus la probele de simplu

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Italianca Carolina Kostner şi canadianul Patrick Chan au câştigat aurul mondial în probele de patinaj artistic feminin şi respectiv masculin de la Nisa.

Carolina Kostner, Patrick Chan

campionii mondiali - Carolina Kostner si Patrick Chan

Sâmbătă, 31 martie, s-au desfăşurat ultimele probe ale Campionatului Mondial de patinaj artistic de la Nisa, În proba feminina, Carolina Kostner a reuşit în cele din urmă, la 10 ani după ce a devenit o patinatoare profesionistă, să aducă primul aur mondial din istorie la proba feminină pentru Italia. Italianca a profitat şi de faptul că starurile asiatice, campioana de anul trecut, japoneza Miki Ando şi vicecampioana din 2011, sud-coreeanca Kim Yuna nu au fost prezente la această ediţie a Campionatului mondial şi a reuşit astfel să schimbe bronzul din 2011 cu aurul la ediţia de la Nisa. Pe locul doi s-a clasat, la mai mult de 5 puncte distanţă, patinatoarea rusoaică Alena Leonova, care a prezentat un program aproape perfect pe muzica lui Mozart. Locul trei a revenit în cele din urmă delegaţiei japoneze, prin Akiko Suzuki, care însă nu a reuşit să o facă uitată pe campioana din 2011 şi 2007, Miki Ando, niponii câştigând proba feminină şi în 2010 şi 2008 prin Mao Asada.

În proba masculină lucrurile au fost mult mai complicate, canadianul Patrick Chan, care a reuşit să îşi dubleze titlul câştigat anul trecut la Moscova, fiind huiduit de publicul care a considerat că titlul ar fi trebuit să îi revină campionului din 2009, japonezul Daisuke Takahashi. Deşi Patrick Chan a căzut în timpul programului ratând complet un triplu-axel, acesta a fost răsplătit cu medalia de aur de juriu pentru cele două sărituri cvatruple pe care canadianul le-a executat perfect. Japonezii însă se pot declara mulţumiţi, reuşind la proba masculină să obţină atât argintul prin Daisuke Takahashi, cât şi bronzul prin surpriza Yuzuru Hanyu. Duminică de la ora 15:30 fanii români de patinaj artistic pot urmări Gala Laureaţilor Campionatului Mondial de la Nisa, în direct pe TVR 2.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult