Acasa Sport-AutoSport Patinaj Artistic: Medalie de aur pentru Germania la proba de perechi

Patinaj Artistic: Medalie de aur pentru Germania la proba de perechi

scris de Laurentiu Banches
20 afisari

Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy au adus medalia de aur pentru Germania în proba de perechi a Campionatului Mondial de patinaj artistic de la Nisa.

Aliona Savchenko si Robin Szolkowy

Germanii au câştigat vineri seara aurul mondial la proba de perechi după ce au învins echipa rusă formată din Tatiana Volosozhar şi Maxim Trankov şi pe japonezii Narumi Takahashi şi Mervin Tran. Campionii mondiali en-titre Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy, care au condus competiţia după programul scurt, au reuşit să integreze în programul lor şi un element foarte rar, un triplu Axel aruncat, care le-a adus cel de-al 4-lea titlu mondial din carieră după cele din 2008, 2009 şi 2011.

Aceasta nu a fost însă o victorie uşoară, după ce în programul scurt s-au clasat doar pe locul 8, ruşii Tatiana Volosozhar şi Maxim Trankov au reuşit să dubleze argintul câştigat anul trecut la Moscova printr-o evoluţie în programul liber care a totalizat cu 8 puncte mai mult ca programul prezentat de câştigători, aceştia ratând titlul pentru doar 0.11 puncte. Niponii Narumi Takahashi şi Mervin Tran au reuşit să aducă prima medalie din istorie pentru Japonia la proba de perechi, reuşind să obţină bronzul şi să scoată de pe podium o altă echipă asiatică mult mai titrată formată din chinezii Pang Qing şi Tong Jian.

Campionatele mondiale de patinaj artistic de la Nisa, continuă şi sâmbătă, 31 martie cu programul liber al probei masculine de la ora 15:30 şi a celei feminine de la ora 21:00, ambele fiind transmise în direct de postul TVR 2.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult