Acasa Sport-AutoSport Pe cine vezi în meciul România-Uruguay

Pe cine vezi în meciul România-Uruguay

scris de Șt. C
2 afisari

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, va conta pe un lot de 23 de jucători la meciul amical cu Uruguayul, de miercuri, de pe Arena Naţională din Bucureşti (ora 20,30).

victor piturca

Pe cine vezi în meciul România-Uruguay

Piţurcă a apelat la 8 stranieri, rămaşi 7 după accidentarea lui Bănel Nicoliţă (St Etienne) şi înlocuirea sa cu Mihai Roman. Din cei 16 jucători care evoluează în campionatul intern, cei mai mulţi provin de la Steaua (5), urmaţi de Dinamo (3), Astra (2), Oţelul (2), Rapid (1), FC Vaslui (1), U Cluj (1), Pandurii (1). Selecţionerul nu are niciun debutant în lot, dar există câţiva jucători care abia au apucat să joace pentru prima reprezentativă. Cele mai multe selecţii din acest lot le are Mutu (72), care este şi cel mai vârstnic, dar şi golgheterul echipei naţionale, fiind la doar un gol de egalarea recordului deţinut de Gheorghe Hagi (35 goluri). Râpă, născut în 1990, este cel mai tânăr jucător dintre cei 23.

Oscar Washington Tabarez, selecţionerul echipei de fotbal a Uruguayului, are la dispoziţie un lot de 21 de jucători pentru meciul amical cu România. Niciunul dintre cei convocaţi nu evoluează în campionatul intern, trei vin din America de Sud, unul din Mexic, iar restul din Europa, unde joacă în general la formaţii de top. Forlan, cel mai bun fotbalist la Cupa Mondială din Africa de Sud, are cele mai multe selecţii, 84, fiind şi golgheterul lotului actual, cu 32 de reuşite. Abreu este cei mai vârstnic din acest lot, la cei 35 de ani ai săi, în timp ce Coates şi Gaston Ramirez sunt cei mai tineri (21 ani).

Naţionalele de fotbal ale României şi Uruguayului au disputat patru meciuri directe de-a lungul timpului, din care tricolorii au câştigat unul, sud-americanii două, iar altul s-a terminat la egalitate. Prima confruntare a fost şi singura oficială, la ediţia inaugurală a Cupei Mondiale, în 1930, când Uruguayul, ţara gazdă, a dispus cu 4-0 de România, iar ulterior a cucerit titlul suprem. România şi-a luat revanşa în 1966, când s-a impus cu 1-0 la Bucureşti, prin golul lui Constantin Iancu, iar apoi a remizat la începutul anului următor, la Montevideo, 1-1. Ultimul joc direct a avut loc în 2006, la Los Angeles, echipa ”Celeste” câştigând cu 2-0. Pe băncile tehnice ale celor două echipe se găseau actualii selecţioneri, iar din loturile de atunci se regăsesc în prezent Goian, Mutu, M. Niculae, D. Niculae şi Nicoliţă (accidentat), respectiv Fucile, Godin, A. Gonzalez, D. Perez, S. Fernandez şi Abreu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult