Preliminarii CM 2014, grupa D: Turcia – România, 0-1 (video) | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Preliminarii CM 2014, grupa D: Turcia – România, scor 0-1 (video)

Preliminarii CM 2014, grupa D: Turcia – România, scor 0-1 (video)

scris de D.S.S.
3 afisari

România a învins Turcia cu scorul de 1-0 (1-0), vineri seara, pe stadionul ”Şükrü Saracoglu” din Istanbul, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2014.

Preliminariile CM 2014 - Turcia - România 0-1

Unicul gol al partidei a fost marcat de Gicu Grozav (45+1), la capătul unui contraatac. Tricolorii au început excelent meciul, cu un pressing foarte avansat, care nu a convenit deloc echipei Turciei. Gazdele au avut prima ocazie clară a meciului, în min. 8, când Semih a reluat cu capul spre poartă, dar Tătăruşanu a respins. România a jucat calm, a pasat destul de bine şi a încercat să găsească drumul spre poarta lui Volkan, iar Grozav a avut o şansă foarte bună în min. 11, însă după ce a scăpat spre poartă a fost ajuns de fundaşii turci, şutul său ducându-se pe lângă poartă.

Turcia a mai avut o situaţie notabilă în min. 16, când Umut Bulut a reluat cu capul, dar mingea s-a dus alături, după lovitura liberă bătută de Emre. Stancu, jucător în Turcia, la Orduspor, a ieşit în evidenţă în trei rânduri, dar nu a creat pericol real la poarta lui Volkan (22, 25, 40). Hasan Ali Kaldirim l-a testat pe Tătăruşanu (33), cu un şut din afara careului, dar portarul Stelei a fost la post.

România a dat lovitura în prelungirile primei reprize, pe contraatac, când Pintilii l-a lansat excelent pe Grozav şi acesta l-a învins pe Volkan, ieşit din poartă (45+1). Şi ultimele secunde ale reprizei au găsit echipa noastră în atac, dar şutul lui Pintilii a fost blocat de un fundaş (45+4).

Repriza secundă a început cu un moment foarte tensionat, Bourceanu fiind lovit în cap de un obiect aruncat din tribună în momentul în care se pregătea să execute un corner (47). Meciul a fost întrerupt aproximativ un minut, timp în care arbitrul Howard Webb a discutat cu căpitanii şi arbitrul de rezervă. În cele din urmă, Bourceanu a executat lovitura de colţ, iar mai mulţi tricolori au trecut pe lângă balon în careul turcilor (48).

După o perioadă în care turcii au presat destul de mult, România a avut două contre periculoase, prin Torje (59), al cărui şut a fost prins de Volkan, şi Marica (59), care a reluat slab centrarea lui Raţ, iar mingea s-a dus alături. Cociş a irosit o şansă imensă de gol în min. 63, când a ratat singur cu poarta în faţă, după ce Marica l-a deschis perfect. Hasan Ali l-a mai încercat o dată de la distanţă pe Tătăruşanu, dar acesta a fost atent (66). Apoi, Mevlüt Erdinç a tras din unghi în plasa laterală (67). Tricolorii au mai avut emoţii în min. 71, când apărarea noastră a ezitat şi Umut Bulut a fost aproape să profite. Arda Turan a pătruns prin apărarea noastră, dar nu a mai avut suflu pentru şut şi Tătăruşanu a reţinut (76).

Echipa lui Piţurcă a gestionat bine finalul de meci şi Turcia nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol, decât în ultimele secunde, prin Nuri Şahin, care a reluat peste poartă cu capul din poziţie bună (90+6). Mutu a avut ultima ocazie în min. 90+7, dar Volkan a salvat golul. România a făcut un meci bun şi a câştigat meritat, iar acest succes o ţine cu şanse mari în cursa pentru locul doi în grupă. Tricolorii vor juca următorul meci marţi, la Bucureşti, cu Olanda.

3 comentarii

Ciu En Lai 13-10-2012 - 10:22

Au dat si turcii un gol. Turcesc!

digital 13-10-2012 - 18:57

din cauza împuțitului de piți,barbugiul era s-o sfeclim și să pierdem puncte esențiale!

Stefan 14-10-2012 - 01:23

„Selectionerii” Hagi si Lucescu jr, probabil cei mai slabi din istoria nationalei, au distrus nationala, iar Piturca a recladit-o, fara sa aiba nici el mari valori, dar a stiut sa-i aleaga pe cei potriviti, a ales tactica potrivita si ne-a dat iarasi sperante pt viitor…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult