Acasa Sport-AutoSport Preliminarii Euro 2016. Ce decizie a luat UEFA în cazul Serbia – Albania

Preliminarii Euro 2016. Ce decizie a luat UEFA în cazul Serbia – Albania

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

UEFA a respins apelurile Albaniei şi Serbiei, sancţionate după incidentele survenite la meciul direct din Euro-2016, confirmând victoria sârbilor cu 3-0, dar fără acordarea celor trei puncte.

Preliminarii Euro 2016. Ce decizie a luat UEFA în cazul Serbia - Albania (foto:independent.mk)

Preliminarii Euro 2016. Ce decizie a luat UEFA în cazul Serbia – Albania (foto:independent.mk)

La 24 octombrie, Corpul de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis ca meciul Serbia – Albania, suspendat din cauza incidentelor la 14 octombrie, să fie omologat 3-0 pentru sârbi, iar gazdelor să le fie retrase trei puncte, potrivit mediafax. De asemenea, federaţia albaneză şi cea sârbă au fost fost amendate cu câte 100.000 de euro, iar forului din Serbia i s-a impus să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu sub egida UEFA cu porţile închise. UEFA a deschis la 15 octombrie proceduri disciplinare după meciul suspendat Serbia – Albania, gazdele fiind cercetate pentru invadarea terenului de către suporteri şi pentru organizare necorespunzătoare, iar oaspeţii pentru refuzul de a continua partida şi pentru steagul arborat cu o dronă deasupra gazonului.

Incidentele care au dus la întreruperea meciului Serbia – Albania au izbucnit după ce o dronă pe care era arborat drapelul cu o hartă reprezentând „Marea Albanie” a survolat stadionul. Drona a provocat furia jucătorilor sârbi, Stefan Mitrovici reuşind să prindă acest steag, moment în care a izbucnit o încăierare generală pe teren, iar fanii au intrat în suprafaţa de joc. Meciul a fost întrerupt în minutul 41, la scorul de 0-0.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult