Acasa Sport-AutoSport Preliminarii Euro 2016: Iordănescu despre meciul cu Irlanda de Nord

Preliminarii Euro 2016: Iordănescu despre meciul cu Irlanda de Nord

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Noul selecționer al României, Anghel Iordănescu, consideră un adevărat derby, meciul cu Irlanda de Nord, programat în seara de vineri, 14 noimbrie, pe Arena Națională din București.

Preliminarii Euro 2016: Iordănescu despre meciul cu Irlanda de Nord (foto:looktv.ro)

Preliminarii Euro 2016: Iordănescu despre meciul cu Irlanda de Nord (foto:looktv.ro)

„Pentru întreaga noastră echipă națională, jucători, conducători și antrenori, este cel mai important meci al anului. Din punctul meu de vedere, consider că victoria echipei naționale în jocul de mâine ne-ar ajuta să facem un pas uriaș în a rezolva ecuația calificării și a avea garanția că suntem între primele două echipe calificate. Este într-adevăr un derby„, a declarat Anghel Iordănescu în cursul unei conferințe de presă care a avut loc joi la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. „Am mai spus-o, repet, fără să anticipeze cineva la startul acestor preliminarii, nimeni nu-și imagina că Irlanda de Nord va fi echipa care domină până în acest moment grupa, prin numărul de puncte. Este echipa surpriză a acestei competiții”, a adăugat selecționerul, potrivit Agerpres.

Iordănescu a dezvăluit că toți componenții naționalei României sunt preocupați de jocul cu nord-irlandezii, la care speră să obțină un rezultat cât mai bun, care să-i apropie și mai mult de calificarea la turneul final din Franța. Anghel Iordănescu a făcut cu această ocazie un apel către suporterii, să vină în număr cât mai mare, vineri seara, pe Arena Națională, pentru a susține echipa națională: „Cred că este foarte important pentru jucătorii echipei naționale, pentru mine personal, prezența în număr mare a suporterilor echipei naționale. Mai mult decât oricând în ultimii ani, avem nevoie de suporterii echipei naționale. Nu țin minte ca la ultimele meciuri ale echipei naționale, selecționata țării noastre să fii pierdut atunci când stadionul a fost plin și când suporterii au fost alături de noi și ne-au susținut așa cum numai ei știu să o facă”.

Selecționerul României a dezvăluit că are conturată în proporție de „98-99 la sută” componența echipei pentru partida cu Irlanda de Nord. „În linii mari, am conturat echipa de start, dar mai am una sau două poziții de care nu sunt încă sută la sută convins. Sincer vă spun, nu am dormit azi noapte pentru a găsi cel mai bun unsprezece”, a spus Iordănescu. „Sunt foarte multe de pus la punct atunci când iei o echipă de la zero. Sunt multe lucruri de schimbat, dar așa cum am anunțat, nu intenționez să o fac brusc, aceste lucruri vor veni pe parcurs”, a adăugat Anghel Iordănescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult