Acasa Sport-AutoSport Preliminarii EURO 2016, Serbia – Albania: Cine este responsabil pentru incidente? (video)

Preliminarii EURO 2016, Serbia – Albania: Cine este responsabil pentru incidente? (video)

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Ministerul sȃrb de interne a anunțat cǎ Olsi Rama, fratele premierului albanez Edi Rama, ar fi condus din loja oficialǎ, cu ajutorul unei telecomenzi, drona pe care era arborat drapelul albanez şi care a survolat arena din Belgrad.

Serbia – Albania. Cine este responsabil pentru drona „Marea Albanie” (foto:cakciomercato.biz)

Serbia – Albania. Cine este responsabil pentru drona „Marea Albanie” (foto:cakciomercato.biz)

Olsi Rama, fratele premierului albanez Edi Rama, a fost reţinut, ȋn seara de marți, 14 octombrie, la Belgrad, fiind acuzat că a organizat incidentul care a dus la suspendarea meciului Serbia – Albania, din preliminariile Euro 2016, potrivit televiziunii de stat sârbă (RTS). Conform autoritǎțiilor sȃrbe, Olsi Rama a conuds, din loja oficială a stadionului, cu ajutorul unei telecomenzi, o dronă pe care era arborat drapelul albanez şi care a survolat arena din Belgrad. Drona a provocat furia jucătorilor sârbi, Stefan Mitrovici reuşind să prindă acest steag, moment în care a izbucnit o încăierare generală, iar fanii au intrat pe teren. Meciul a fost întrerupt în minutul 41 la scorul de 0-0.

Drapelul care a declanşat incidentele reprezenta o hartă cu „Marea Albanie„, un proiect naţionalist care are ca scop reunirea în cadrul aceluiaşi stat a comunităţilor albaneze din Albania, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Grecia şi cea din sudul Serbiei. La Pristina, capitala Kosovo, aproape 5.000 de albanezi kosovari care urmăreau partida pe un ecran upriaş din centrul oraşului s-au bucurat de întreruperea meciului scandând „Marea Albanie” şi „victorie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult