Acasa Sport-AutoSport Premier League: Manchester City – Manchester United, scor 1-0 (video)

Premier League: Manchester City – Manchester United, scor 1-0 (video)

scris de Laurentiu Banches
857 Afisari

Manchester City a făcut un pas important spre titlul de campioană a Angliei la fotbal, după ce a învins luni marea rivală Manchester United cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în etapa a 36-a din Premier League.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de fundaşul belgian Vincent Kompany (45+1). În tur, City câştigase pe ”Old Trafford” cu un incredibil 6-1. În clasament, City este noul lider, cu 83 puncte (+61), urmată de United, 83 p (+53), Arsenal, 66 p, Tottenham, 62 p (35 j), Newcastle, 62 p (35 j), Chelsea, 61 p (35 j), etc. Pentru Manchester City ar fi al treilea titlu din palmaresul său, după cele din 1936-37 şi 1967-68. Până la final, City va mai juca în deplasare cu Newcastle United (6 mai) şi acasă cu QPR (13 mai), iar Manchester United cu Swansea acasă (6 mai) şi cu Sunderland în deplasare (13 mai).

Manchester City Vs Manchester United 1-0 All… de kofiswag

Derby-ul care poate decide soarta campionatului în Anglia se dispută luni, 30 aprilie, pe City of Manchester, începând cu ora 22,00 ora României.

Derby-ul orasului Manchester: City vs United

Cu 3 etape înainte de final, Manchester United menţine 3 puncte avans în faţa rivalei din oraş, City, care însă poate trece pe primul loc în cazul unei victorii şi poate rămâne pe această poziţie până la finalul campionatului dacă cele două rivale vor înregistra aceleaşi rezultate în următoarele două partide din Premier League. În tur s-a înregistrat cea mai mare întrângere pentru Manchester United pe propriul teren din ultimii 56 de ani, rivalii de la City reuşind o victorie spectaculoasă cu scorul de 6-1.

Deşi echipa sa poate trece pe primul loc în cazul unei victorii, tehnicianul italian al lui City, Roberto Mancini a anunţat că atmosfera în echipa este una calmă şi spune că indiferent de ce se va întâmpla în acest meci, rivalii de la United rămân favoriţi la titlu. Italianul a afirmat asta întrucât în ultimele două partide „diavolii roşii” vor juca cu două echipe lipsite de griji, Sunderland şi Swansea aflate pe locurile 11 şi 12, în timp ce City are meciuri cu echipa de pe locul 5 Newcastle, care luptă pentru calificare în Champions League şi QPR, aflată pe locul 17. care încearcă să se salveze de la retrogradare. O veste bună pentru Mancini este faptul că vedeta Mario Balotelli poate juca din nou după suspendarea de 3 etape primită, dar rămâne de văzut daca italianul va juca titular, având în vedere forma în care se află atacanţii argentinieni Sergio Aguero şi Carlos Tevez.

De cealaltă parte, antrenorul legendar al celor de la United, Sir Alex Ferguson a anunţat că aceste meci „e cel mai important meci din cariera mea de antrenor. Mama tuturor derby-urilor”. Acesta a recunoscut că ia în calcul inclusiv un eşesc în această partidă şi e de părere că în acest caz City va cuceri şi titlul, deoarece n-o vede pe Newcastle în stare să o încurce în următorul meci. Cu toate acestea, Ferguson a anunţat că echipa sa e favorită la titlu dacă reuseşte să obţină un egal pe stadionul City of Manchester.

Acest meci va fi unul cu totul special pentru mijlocaşul galez Ryan Giggs, care şi-a început cariera la juniorii lui City şi care în cele 908 apariţii în tricoul lui Manchester United în Premier League a întâlnit formaţia la care s-a format de nu mai puţin de 36 de ori. Giggs a mărturisit că unul dintre motivele pentru care continuă să joace şi la cei 38 de ani ai săi sunt meciurile de genul celui de luni, contra rivalilor de la Manchester City.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS