Acasa Sport-AutoSport Președintele FIFA, Joseph Blatter, şi-a dat demisia

Președintele FIFA, Joseph Blatter, şi-a dat demisia

scris de R. C.P.
5 afisari

Joseph Blatter, la 79 de ani, a demisionat marți din funcția de președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), după ce vineri obținuse al cincilea său mandat în fruntea forului mondial.

Președintele FIFA, Joseph Blatter, şi-a dat demisia

Președintele FIFA, Joseph Blatter, şi-a dat demisia

Blatter, 79 de ani, a demisionat la patru zile după ce a fost ales pentru al cincilea mandat. Blatter și-a anunțat decizia într-o conferință de presă la Zurich, la șase zile după ce FBI a făcut percheziții într-un hotel din acest oraș elvețian și a arestat mai mulți oficiali FIFA.

„FIFA a fost viața mea… ce contează cel mai mult pentru mine sunt FIFA și fotbalul din lumea întreagă”, a spus Blatter. „Va fi convocat un congres extraordinar pentru a-l alege cât mai curând pe urmașul meu”, a adăugat el. „Chiar dacă am fost reales, nu eram susținut de toată lumea fotbalului”, a afirmat Blatter.

Potrivit lui, FIFA, „în fața unor provocări care nu se opresc, are nevoie de o restructurare profundă”. Blatter fusese reales vineri după ce contracandidatul său, prințul iordanian Ali Bin Al Hussein, s-a retras înaintea turului 2 de scrutin.

Domenico Scala, președintele Comisiei de audit și conformitate a FIFA, a declarat că stabilirea unei date pentru Congresul extraordinar al FIFA va fi sarcina Comitetului Executiv al forului mondial și probabil va fi între decembrie și martie 2016, informează agenția DPA.

”Sunt decis să stabilesc condițiile pentru alegerea unui nou președinte. Vor fi reforme în privința organizării alegerilor’, a precizat Scala.

Nici nu s-a risipit încă uimirea provocată de anunțul demisiei lui Sepp Blatter, și deja doi candidați s-au înscris în lupta pentru președinția FIFA. Unul este David Ginola, fostul fotbalist al lui Newcastle United și Tottenham Hotspur, potrivit cotidianului englez Daily Mirror, în timp ce al doilea este nimeni altul decât prințul Ali bin-al Hussein al Iordaniei, potrivit Sky News.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult