Acasa Sport-AutoSport Rafael Nadal, anunț înfiorător. „Mă doare tot corpul”

Rafael Nadal, anunț înfiorător. „Mă doare tot corpul”

scris de Misu Andrei
49 Afisari

Anul trecut pe vremea aceasta, Rafael Nadal părea că a găsit elixirul tinereții. Un start fulminant în sezon, cu 20 de victorii în 20 de partide și titluri pe bandă rulantă la Melbourne Summer Set, Australian Open, Acapulco, plus o finală la Indian Wells, îl propulsau pe „Matadorul“ spaniol pe poziția a doua mondială, pe care avea să o țină până în ianuarie 2023.

Rafael Nadal, eliminat la Indian Wells

 (foto: sfgate.com)

A urmat un Roland Garros de vis, câștigat pentru a 14-a oară în carieră, apoi accidentările nu i-au dat pace. Cu doar trei meciuri disputate în acest an, în care a obținut o singură victorie, în runda inaugurală de la Australian Open, Nadal a încercat, cu disperare, să se refacă după accidentarea suferită la Antopizi. Degeaba însă! În dreptul lui a scris ”retras” la 8 turnee consecutive. Și urmează al 9-lea, Roland Garros, competiție în care n-a avut rival ani la rând!

Rafa a organizat ieri o conferință de presă în care și anunțat retragerea și de la French Open 2023 (22 mai – 11 iunie). Un deznodământ așteptat, în condițiile în care n-a apucat să joace nicăieri de patru luni.

Spune pas și în următoarele luni

Ibericul a apărut la conferință alături de familia sa. „Sunt aici pentru diferite motive. Este imposibil pentru mine să joc la Roland Garros anul acesta. Decizia a fost luată de corpul meu. Nu intenționez să joc în aceste luni care vor urma. La nivel personal, zi de zi la muncă, lucrurile sunt dificile. Problema fizică nu a progresat așa cum ar fi trebuit.

E greu când te doare tot corpul. Nu există o dată în care pot spune că voi reveni, mi-aș dori să fiu la Davis Cup 2023„, a declarat Rafael Nadal, care a anunțat că 2024 va fi probabil ultimul din cariera sa: ”Voi încerca să revin anul viitor, pentru probabil ultimul meu an în circuit”.

„După pandemie, nu am mai putut să mă bucur de antrenamente și de competiții. Prea multe probleme de prea multe ori. Prea multe zile de antrenament cu prea multă durere. Și să mă opresc pentru o vreme e singura opțiune. Una, două, trei, patru luni, nu știu.

Organismul nu mai poate

Nu vreau să mă pun în situația de a spune un lucru și de a face altceva. Ideea mea este ca anul viitor să fie ultimul al carierei mele. Vreau să fiu competitiv. Șansele sunt mai mari dacă mă opresc acum. Să iau lucrurile așa cum sunt. Asta e realitatea. Până la urmă, sunt bine. Este o zi tristă. Dar așa stau lucrurile, trebuie să accept că organismul nu poate.

Mă uit la viitor ca de obicei. Și am o mulțime de alte lucruri minunate în viața mea. Nu sunt o persoană irațională. Și nici nu sunt o persoană negativă. Să concurezi pentru a câștiga marile titluri, astăzi pare dificil, nu-i așa ? Dar de ce nu? Vreau doar să încerc să am această opțiune anul viitor. Este posibil? Nu știu”

Va ieși din Top 100 mondial

Iar absența de la Paris, unde avea 2.000 de puncte de apărat, îl va trimite pe Nadal (14 ATP) în afara Top 100 mondial, pentru prima dată în ultimii 20 de ani!

Din cei trei jucători exponențiali care au dominat tenisul mondial timp de două decenii, Rafa, Roger Federer și Novak Djokovici, doar ultimul mai performează. Însă după un debut bun în acest sezon, parcă și Nole s-a înmuiat, din cauza unor probleme medicale care nu-i dau pace. Acesta abia ce a fost, în sferturi, la Roma, de Holger Rune (7 ATP).

Turneele de la care s-a retras Rafa în 2023

Qatar Open, 20-26 februarie

Dubai Tennis Championships, 27 februarie – 4 martie

Indian Wells, 8-19 martie

Miami Open, 22 martie – 2 aprilie

Monte-Carlo, 9-16 aprilie

Barcelona Open, 17-23 aprilie

Madrid Open, 26 aprilie

Italian Open, 10-21 mai

French Open, 28 mai – 11 iunie

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult