Acasa Sport-AutoSport Rapid afară din Europa pentru cel puţin 2 sezoane în caz de insolvenţă

Rapid afară din Europa pentru cel puţin 2 sezoane în caz de insolvenţă

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Legislaţia UEFA prevede că echipa Rapid nu va putea participa în cupele europene atât timp cât se află în insolvenţă, perioadă care ar putea duar doi ani de zile.

Rapid afară din Europa pentru cel puţin 2 sezoane în caz de insolvenţă

Legat de această legislaţie UEFA, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Rapid, Ion Taban a declarat pentru mediafax că „e mult mai important este să salvezi clubul şi să îl pui pe linia de plutire chiar dacă un an sau doi nu poţi juca în cupele europene.” El specifică faptul că „Legislaţia UEFA prevede ca din momentul în care un club iese din insolvenţă mai stă încă un an. Adică în sezonul imediat următor nu are dreptul de participare în cupele europene.”.

Într-o conferinţă de presă de miercuri, Ion Taban a adăugat că FC Rapid îşi va desfăşura activitatea normal iar obiectivele în viitorul sezon rămân titlul şi Cupa României. Acesta a menţionat că este foarte important ca „suporterii să înţeleagă faptul că insolvenţa nu înseamnă desfiinţarea clubului. Insolvenţa are rolul de a reorganiza din temelii clubul.”

Tribunalul Bucureşti a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, instanţa stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie. Contactat telefonic, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marţi, 4 decembrie, pentru mediafax, că a deschis procedura de insolvenţă la Tribunalul Bucureşti special pentru a salva clubul şi pentru a obţine licenţa pentru sezonul 2013-2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult