Acasa Sport-AutoSport Rapidul ramane cu problema “Varga si Balan”

Rapidul ramane cu problema “Varga si Balan”

scris de Ziua Veche
1 afisari

Comisia de Recurs din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a respins ca neintemeiat memoriul gruparii Rapid impotriva hotararii Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor in cazul jucatorilor Dacian Varga si Tiberiu Balan, transmite Mediafax.


 

Cazul va reveni la Comisia de Disciplina, care il va analiza in cadrul unei sedinte, vineri, la ora 17.00. Conducatorii giulesteni au depus recurs, dupa ce Comisia pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul LPF a decis ca Varga si Balan nu si-au „exercitat dreptul de joc in mod regulamentar” la meciul Rapid – FC Timisoara.

FC Timisoara a contestat, la 8 martie, la Comisia de Disciplina a LPF, dreptul de joc la Rapid al fotbalistilor Dacian Varga si Tiberiu Balan, in partida directa din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii gruparii timisorene se considera indreptatiti sa castige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzand nereguli in transferurile si legitimarile jucatorilor Varga si Balan.

Varga si Balan au fost transferati de FC Rapid de la Sportul Studentesc dupa incheierea perioadei de transferuri din Liga I, folosindu-se de un articol din regulament care permite legitimarea la o echipa din esaloanele inferioare. in consecinta, conducatorii clubului giulestean i-au legitimat pe cei doi fotbalisti la Rapid III, echipa infiintata si inscrisa cu acest scop in campionatul Ligii a IV-a, organizat de Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti (AMFB).

In baza documentelor de transfer de la AMFB, FC Rapid a obtinut de la LPF vizele pe legitimatiile fotbalistilor care le da drept de joc in Liga I. Ulterior insa, AMFB a trimis o adresa la LPF prin care sustinea ca exista anumite nereguli in transferurile lui Varga si Balan, iar in baza acesteia institutia condusa de Dumitru Dragomir a instiintat FC Rapid ca nu ii poate folosi pe jucatori in partida cu FC Timisoara, deoarece vizele lor de joc au fost anulate. in ziua meciului (5 martie) insa, AMFB revoca adresa prin care atragea atentia asupra neregulilor si instiinteaza LPF ca transferurile sunt legale si conforme cu regulamentele in vigoare. Avand deja legitimatiile de joc stampilate (n.r. – stampila atesta dreptul de joc in Liga I al unui jucator), oficialii FC Rapid i-au introdus in teren pe Varga si Balan, fara a mai solicita o reconfirmare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult