Acasa Sport-AutoSport UDATE. Răzvan Lucescu a renunţat la Naţională pentru Rapid

UDATE. Răzvan Lucescu a renunţat la Naţională pentru Rapid

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

UPDATE 16.20. Gheorghe Hagi este noul selecţioner al reprezentativei de fotbal a României. El va fi ajutat de Viorel Moldovan, ca antrenor secund. Anghel Iordănescu este dat, de Realiatetea Tv, ca fiind director tehnic. În turneul din America de Sud echipa României va de condusă de Emil Săndoi.

+++++++++++++++++++

Patronul Rapidului, Goerge Copos, a anunţat sâmbătă că Răzvan Lucescu este noul antrenor al echipei de sub Grant.

razvan_lucescu

foto: Agerpres

Răzvan este un om deosebit, cu un caracter extraordinar. Noi ne-am înţeles cu el şi am semnat un contract pe patru ani”, a spus Copos. Oficialul rapidist a menţionat, potrivit Mediafax, că este decizia lui Răzvan Lucescu dacă va mai pleca cu echipa naţională a României în turneul din Brazilia.

Răzvan Lucescu a fost numit selecţioner al României în 29 aprilie 2009, înlocuindu-l pe Victor Piţurcă. În mandatul său, echipa naţională a jucat până acum 11 meciuri oficiale, obţinând patru victorii, patru egaluri şi trei înfrângeri. Sub conducerea lui Rãzvan Lucescu, România a înregistrat în preliminariile Campionatului European din 2012 două remize, scor 1-1 cu Albania şi 0-0 cu Belarus, două înfrângeri (0-2 cu Franţa şi 1-2 în deplasare cu Bosnia-Herţegovina) şi două victorii, 3-1 cu Luxemburg şi, vineri, 3-0 acasă cu Bosnia-Herţegovina.

Înainte de meciul de vineri cu Bosnia, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat că echipa naţională va fi condusă tot de Răzvan Lucescu în turneul pe care prima reprezentativă îl va efectua, săptămâna viitoare, în America de Sud. După meci, Mircea Sandu a declarat că doreşte ca Lucescu să rămână selecţioner. „Răzvan Lucescu în mod normal continuă mandatul”, a menţionat el.

După şase partide, România ocupă locul trei în clasamentul grupei D, cu 8 puncte, fiind devansată de Franţa – 13 puncte şi de Belarus – 9 puncte. Locul patru este ocupat de Albania- 8 puncte (5 jocuri), urmată de Bosnia-Heţegovina – 7 puncte (5 jocuri) şi de Luxemburg – 1 punct.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult