Acasa Sport-AutoSport Răzvan Martin, triplu medaliat la CE de haltere din Turcia

Răzvan Martin, triplu medaliat la CE de haltere din Turcia

scris de A.B.
5 afisari

Sportivul român Răzvan Martin a câştigat, la categoria 77 de kilograme, trei medalii la Campionatul European de haltere din Turcia, una de aur şi două de argint.

razvan martin

foto: sport.rol.ro

În proba de smuls, Martin a intrat în concurs la 155 de kilograme, ridicate din prima încercare. Apoi, a mărit miza, la 159 kilograme, cu care a şi cucerit medalia de aur, ratând a treia încercare, la 161.

La aruncat, sportivul român a ratat primele două încercări, la 187 şi 188 kilograme, dar s-a echilibrat cu emoţii în cea de-a treia, tot la 188 kilograme, obţinând medalia de argint. Aurul continental a fost cucerit de albanezul Erkand Qerimaj (190 kg), atât în proba de aruncat, cât şi la total (348 kg).

La total, componentul lotului României a obţinut medalia de argint (347 kg), fiind cel mai prolific sportiv tricolor după patru zile competiţie.

Delegaţia României a mai câştigat o medalie, prin Florin Croitoru (argint la smuls, cat. 62 kg), sportivul clasându-se pe locul 7 la aruncat şi pe locul 4 la total. Marius Gîscan a ocupat locul 9 la smuls, la aceeaşi categorie, iar Dana Berchi (cat. 53 kilograme) a fost pe locul 10. Elena Andrieş (48 kg) s-a clasat pe locul patru, la ambele stiluri şi total. Andrieş a ridicat 78 kilograme la smuls şi 95 la aruncat, totalizând 173 kilograme.

La categoria 63 kilograme, Loredana Toma s-a clasat pe locul 7 (smuls-82 kg, 102-aruncat, 187-total).

La CE din Turcia, România este reprezentată de 10 sportivi, 5 băieţi şi 5 fete, obiectivul fiind cucerirea a două medalii.

La CE din Antalya participă 110 sportive şi 165 sportivi, din 36 de ţări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult