Acasa Sport-AutoSport UPDATE: Record la Wimbledon – Cel mai lung meci din istoria tenisului

UPDATE: Record la Wimbledon – Cel mai lung meci din istoria tenisului

scris de Ziua Veche
0 afisari

UPDATE 20.30: Americanul John Isner a castigat cel mai lung meci din istoria tenisului, invingandu-l pe francezul Nicolas Mahut, joi, intr-un meci contand pentru primul tur, dupa 11 ore si 5 minute de joc, desfasurate pe 3 zile si in 183 de ghemuri. Scorul final: 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 70-68.

——————————

Aproape 10 ore de joc, 59-59 in setul al cincilea si nimic decis: meciul antologic dintre francezul Nicolas Mahut si americanul John Isner a fost intrerupt pentru a doua zi la rand, miercuri, la Wimbledon.

La 21.10 ora locala, cei doi jucatori au decis de comun acord sa se opreasca si sa-si dea intalnire pentru a treia oara joi, pentru a termina un meci de legenda, deja intrerupt din cauza intunericului luni, dupa 4 seturi (4-6, 6-3, 7-6, 6-7) si continuat marti, timp de 7 ore! Altfel spus, din cele 9 ore si 54 de minute inregistrate la a doua intrerupere, 7 ore au fost necesare doar pentru setul decisiv. Nedecis, intrucat scorul este, reamintim, 59-59.

Pe total, cele aproape 10 ore de joc depasesc copios precedentul record al celui mai lung meci, care apartinea lui Arnaud Clement si Fabrice Santoro, de 6h33′, la Roland Garros in 2004, informeaza Agerpres.

„Este un campion, trebuie sa lupt cum nu am mai facut-o, vom reveni maine si vom vedea, dar este un moment incredibil. Nu stiu ce sa spun, nu stiu cate ore s-a jucat”, a comentat la iesirea de pe teren un Mahut eroic, dupa ce a castigat deja cu 24-22 in setul decisiv in turul doi din turneul de calificare, tot aici, la Wimbledon, si tot anul acesta.

„Nu se va mai ajunge niciodata la o chestie ca asta, am servit amandoi de o maniera fantastica”, a reactionat Isner, autorul a…98 de asi, fata de „numai” 94 al lui Mahut. Astfel si recordul de servicii direct castigatoare, detinut de Ivan Karlovic (78), a fost pulverizat, intr-un meci in care ocaziile de break au fost rarisime.

„Este inimaginabil, nu stii daca sa plangi sau sa razi”, a reactionat elvetianul Roger Federer, favoritul 1 al turneului, intepenit, ca toti ceilalti colegi ai lui, in fata unui televizor pentru a vedea aceasta partida suprarealista. De altfel, toate vestiarele au ramas pline pana la acest deznodamant. Sau, mai exact, pana la amanarea deznodamantului.


0 comentariu

caramache 25-08-2010 - 23:54

Sunt convins ca cetateanca Vasilescu Lia Olgutza cere mult mai putin sa se joace cu p..layboyul.
Dar si mai putin valoreaza oferta lui Kathy Abramburica …

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult