Acasa Sport-AutoSport Revine în fotbal ? Universitatea Craiova a câştigat procesul cu FRF

Revine în fotbal ? Universitatea Craiova a câştigat procesul cu FRF

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Universitatea Craiova ar putea reveni în fotbalul românesc după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis cerere de suspendare a Hotărârii Adunării Generale a FRF din 14 mai 2012.

Universitatea Craiova a câştigat procesul cu FRF (foto:sport.rol.ro)

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea SC Fotbal Club U Craiova de suspendare a Hotărârii Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal din data de 14 mai 2012 de validare a Hotărârii Comitetului Executiv al FRF nr. 6 din 20 iulie 2011, în care s-a decis excluderea provizorie a grupării patronate de Adrian Mititelu, până la soluţionarea irevocabilă a cauzei. Instanţa a respins excepţia inadmisibilităţii cauzei formulată de Federaţia Română de Fotbal (FRF) în această cauză.

Aşadar, instanţa a suspendat soluţionarea acţiunii în anulare până la soluţionarea irevocabilă a dosarului în care Universitatea Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal de dezafiliere a clubului. Potrivit mediafax, decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În acest dosar, înregistrat în 6 septembrie la Curtea de Apel Bucureşti, SC Fotbal Club U Craiova a cerut suspendarea executării Hotărârii Adunării Generale a FRF din 14 mai 2012, până la soluţionarea definitivă a cauzei.În 25 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu din 20 iunie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. În acest dosar a fost declarat recurs, care urmează să se judece la instanţa supremă.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal de dezafiliere a clubului. Clubul de fotbal craiovean a dat în judecată în acest dosar Federaţia Română de Fotbal şi Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011. Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

FRF şi Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult